Heat Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Dzisiaj chcialem sie kumplowi pochwalic jak ladnie buczy moja suszarka czyli Aero 7 Coolermastera . Ale pojawil sie zonk bo puszczajac potencjometr na maksa wentyl pracuje tylko z 2.5k obr/min , gdzie kiedys predkosc wynosila 3600-3700 :/ Wentyl , jest co miesiac czyszczony , wiec raczej zapachanie lozyska brudem odpada (raczej) . Chodzil caly czas na pol gwizdka czyli 2.5k bo przy tej predkosci byl jeszcze w miare znosny... :) No i teraz pytanie do was . Co moglo sie zrypac ? Ja mam takie pomysly : 1.Zrypal sie potencjometr , tyle , ze on dziala ale teraz minimum mozna ustawic na 800obr/min :/ co daje wydajnosc rzedu wsadzonego wentyla z grafy 2.Zatarlo sie lozysko 3.Cos jest nie tak z napieciami (tyle , ze zasilka SZEF 360W i ciagnie to co w podpisie bez zajakniecia) Najgorsze jest to , ze nie wiem kiedy to sie stalo a lato juz czeka , zeby zagotowac moj pokoj . Mam jeszcze na niego gware , ale nie chce mi sie specjalnie jechac do 4maxa , bo moze akurat ktos mial podony problem i pomoze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Próbowałeś spiąć na krótko przy potencjometrze. Jesli pójdzie jak wczesniej to zwalony potencjometr i odpadają dwie pozostałe sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...