miloss Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 kupiłem płyte msi ms-6330 v5 i procka 1800xp używane... podłaczyłęm to do mojej reszty sprzetu i nie odpala mi monitor tzn jest czerowna dioda i nic. Robiłem to klika krotknie i nic. Prosze o pomoc... nigdy nie zakladalem płyty głównej nowej i nie wiem co trzeba zrobic. Aha i na procku zauzważyłem dziwne czerowne zabarwienie na srodku od strony złotych igiełek czekaj na wasze postu....!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 zoltych igielek :D... imo procek moze byc 'przegrzany' :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 co nalezy zrobic 1. sprawdz proca u kolegi , jak dzial to : 2. wloz starszy proc nie XP albo duron do 1100 bo standartowo msi 6330 nie obslugiwaly XP dopiero najnowsze biosy im w tym pomogły,(ale nie jestem pewien czy rev 5 juz w standartowych biosach nie ma obslugi XP) 3. do pelnej satysfakcji musisz miec pamieci pc133 i WYCIAGNIETA ZWORKE J17 ... wtedy wsio poleci na szynie 133 inaczej bedzie widzial okolo 1300 mzh czy jakos tak ..... ale jak proc przebarwiony to moze byc przegrzany jak wspomnial poprzednik wiec ..... kaplica zobacz jeszcze w manuali(instrukcji ) co oznacza ta czerwona dioda .. ja mam instrukcje do rev 3 i nie wiem czy to jest to samo ale jak co, to daj cynk sprawdze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 rev. 5 standardowo obsluguje XP 1800 wiec nie powinno byc problemu, natomiast nie wiem o co chodzi z ta "czerwona dioda", u mnie na plycie nie ma zadnej diody diagnostycznej, czy tu nie chodzi o diode hdd albo o diode od monitora ktory jest w stand-by :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...