Krzychocool Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Kupiłem sobie ostatnio dysk Barracude VII 40 GB. Narazie założyłem ograniczenie,ale teraz chciałbym wykorzystywac całą pojemność. Zassałem z strony seagata program disk manager w wersji 9.50 a potem 10.45. Troche sie nim bawilem, ale nadal mam 30gb. Mam winde 98, a do sprawdzania miejsca używam PartitionMagic 8.0. Płyta ma ok. 5 lat, a aktualizacja biosa nie wchodzi w gre. Prosiłbym o dokładną intrukcje jak to zrobic używajac disk managera(kiedy dac none i auto w biosie, kiedy wyciągnąc zworke i co wogule zrobić w disk managerze). Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A czym ograniczales zworka ?? (bwt - po co ograniczales... wolne miejsce na dysku ci przeszakdzalo ??) Jesli oglaniczales tylko zworka to poprostu ja wyciag//ustaw na master czy jak tam masz podpiety ten dysk, opdal normalnie widowasa i w partition magic zrob nowa partycje lub rozszez stara o miesce ktore sie teraz powinno zwolnic (jako unlokated) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychocool Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Ograniczyłem bo bios go nie wykrywał, mam stara płyte główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...