Boyco Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Wiem ze to dziwne ale... Dotychczas na maksymalnie obciazonym procku, przy upalach i wogole ekstremalnych warunkach mialem do 62 stopni C. Po jakims czasie temp zaczela skakac do 64 a teraz nawet 66 stopni mi wyskakuje... Co moze byc tego przyczyną? Dodam ze nie grzebalem wewnątrz komputera - wiec jakies kable czy inne cuda nie powinny chyba miec wpływu na wzrost temperatury. Procek podkrecony oczywiscie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Wiem chyba w czym jest problem bo mam praktycznie taki sam... JAk dałem świerzej pasty to temperatura była ok 42* przy zamkniętej obudowie teraz mam 48* przy zamkniętej (po 3 tyg od założenia pasty) a temperatura w pokoju bez zmian. Stawiam na to, że pasta (kiepska) traci swoje właściwości i nie jest już świerza spróbuj wymienić na jakąś lepsza ja też się do tego przymierzam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Też miałem ten problem, gdy używałem zwykłej białej pasty po tygodniu zawsze temp był większy niż odrazy po nałożeniu pasty, ale wymieniłem na srebrna o już po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Polecam pastę Arctic Silver 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mi było szkoda kasy na ta Arctic Silver 3 i kupiłem ta od titana za jakieś grosze, Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Dzieki ludziska za pomoc! Rzeczywiscie problem moze być w "zwietrzeniu" pasty. Procka smarowalem 3 miesiace temu a caly czas sie grzal do okolo 60 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mi było szkoda kasy na ta Arctic Silver 3 i kupiłem ta od titana za jakieś grosze, Polecam Ja polecam jednak AS III naprawde warto w nią zainwestować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mi było szkoda kasy na ta Arctic Silver 3 i kupiłem ta od titana za jakieś grosze, Polecam No ja mam tą od titana i mi sie takie rzeczy dzieją... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mi było szkoda kasy na ta Arctic Silver 3 i kupiłem ta od titana za jakieś grosze, Polecam No ja mam tą od titana i mi sie takie rzeczy dzieją... :lol: to :lol: u mnie jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 AS III gdzieś co poł roczku można wymienić, Ja też polecam AS III Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Nie wiem czy wiecie ale pasty na silikonie z czasem tracą swoja masę i właściwości . Na opakowaniu od past silikonowych ( tych tanich ) jest podane żę[/size] UBYTEK MASY W TEMP 200 STOPNI / 24 h WYNOSI 5 % . Tak więc przy temperaturach niższych niż 200 stopni ubytek jest mniejszy ale z czasem ...... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 A ja stawiam na to ze poprostu sie radiator zasyfil i juz nie ma tej wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 A ja stawiam na to ze poprostu sie radiator zasyfil i juz nie ma tej wydajnosci. A tez moze byc! Teraz kurcze mam 61stopnie przy full load. Zobacze jutro miedzy 12 a 15 godzinka kiedy slonko bedzie najwieksze... Zglupiec mozna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...