Skocz do zawartości
Matriks1111

Pytanie odnośnie Zalmana ZM80C-HP

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma może Zalmana ZM80C-HP na grafie i ma może jeszcze radiatorki na pamiątkach ?? (lub wie które sie zmieszczą) mam tam miedzy radiatorem a grafa jaskieś 14-15 mm z jendej strony (od strony GPU) natomiast z 2 mam tylko jakieś 3-4 mm :( ?? Z góry dzięki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korzysstając z wątku czy ten zalman bez tego wiatraka op coś tam, wystarczy do podkręconego gf4 albo i nie?

Ja mam tego Zalmana właśnie na moim Ge Force 4 :) Sam go nie kręciłem - bo i po co (czekam na nową grafę) ale jeżeli chcesz go kręcić to musisz mieć przewiew (moze to byc np. wiatrak od Zalmana ZM-OP1, ale może być też inny :) Jeżeli chcesz kręcić pamiątki na grafie to MUSZISZ mieć radiatorki a one MUSZĄ mieć przewiew sam Zalman bez wentyla może ci np. chłodzić grafę, tyle że niepodkręconą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie pod zalmanem są oryginalne radiatorki od gainwarda i karta sie podkreca bez problemu i wentylatorka :wink:

na gf4 tez powinno byc dobrze ale podstawą jest dobry przeciąg w budzie zeby wyciagal ciepło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Krawcu - pytanie tylko czy dobrze to radiatorki ciepło odprowadzają ?? :) Nio i czy nie powinny być kwadratowe ?? Z tego co widzę to nie zakrywają całkiem pamiątek :) No i najważniejsze - na czym je osadziłeś ?? Czy taśma dwustronna miedziana jest dobra ?? Czy potem radiatorki łatwo odejdą ??

PS. Czym przesmarować rdzeń grafy żeby jej nie uszkodzić oraz żeby dobrze to coś ciepło przewodziło ??? Słyszałem że Arctic Ceramique jest dobra, ale po niej ponoć radiator nie chce odejść - działa jak klej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam ten ZM80C-HP i powiem wam musiałem na gwałt dorwać jakiś wiatrak i żebym nic nie słyszał puściłem go na 7V bez wiatraka na monitorze miałem fane wzorki i kompa mi wyłączało i żaden 32mark mi nie uciągnął. TAK SIĘ GRZEJE MÓJ GF4Ti4200,128MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi