Skocz do zawartości
f-lexa

KT400 czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

No coz... jestem zdruzgotany.Czekalem na plyty z KT400,bo chcialem wymienic mobo na cos wielkiego,wspanialego i niedoscignionego.Poczytalem pare testow i doszedlem do wniosku,ze nie warto.Wydajnosc porownywalna z KT333(przynajmniej na AGP x4).Chyba kupie Gigabyte na KT333(taniej od tej oslawionej nowosci i tez wydajnie).

Chetnie poczytam innych opinii.Co sadzicie o tym nowym cip...secie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie to te kt400 z ddr400 to jakas pomyka mam nadzieje ze poprawia biosy bo wydajnosc gorsza niz kt333 i ddr333 takze jak sie nic nie zmieni i nie potrzebne ci agpx8 to bierz kt333 z nowym mostkiem poludniowym VT8235 (jakos tak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hie przypomina mi sie jak to wiele osob na forum i na grupach mowilo zeby nie kupowac Kt333 bo to jakis badziew , wszyscy kazali czekac na nowego chipa a tu [gluteus maximus] . A prawda jest taka ze jak narazie w kt400 lepiej sie nie pakowac .

Jak znam Via to pewnie za jakis czas bedzie kt400a i wtedy bede polecal , a jak narazie to kup cos na kt333 .

Pozdrawajlu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze powinienes poczekac na Nvidia Nforce2. Z tego co pisza to ma byc super + maja juz nadal chwila wyjsc plyty glowne z tym chipset. VIAKT333 jest ok ale KT400 to bym nie kupil. Nforce2 oficialnie dziala z DDR400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze powinienes poczekac na Nvidia Nforce2. Z tego co pisza to ma byc super + maja juz nadal chwila wyjsc plyty glowne z tym chipset. VIAKT333 jest ok ale KT400 to bym nie kupil. Nforce2 oficialnie dziala z DDR400

Nio ciekaw jestem tego Nforce 2 . Ciekawe czy niewidia sie popisze bo jakos ten pierwszy zaginal w akcjiiii .

Kolejna sprawa jest taka zeby wykorzystac potege 400 Mhz ddrow to lepiej jak taktowanie nie jest asynchroniczne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...