Skocz do zawartości
edo

Jak obniżyć napięcie na CPU na gigabyte GA-7N400L

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich; to mój pierwszy post na Waszym forum. problem jak w temacie: w biosie (F9 z 30 IV 04) moge tylko zwiekszyć napięcie o trzy wartości +5; 7,5; i 10%; bios jest chyba najnowszy... po wcisnięciu CTRL+F1, również nie mam takiej opcji. Prosze o jakąś czytelną rade, na nForce przesiadłem się kilka dni temu z ENMICa (gdzie mogłem sobie regulować napięcie jak chciałem) ; nie chce mi się wierzyć ze na tej mobo nie ma takiej opcji... Prosze o pomoc bo mi zasiłka nie wyrabia na tym napięciu(co chwila restart; czekam na chiefteca):). pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak poprzednik napisał nie da sie zmniejszyć Vcore chyba że jakims modem...

a swoja drogą to jaki ty masz zasilacz to ja mam Feela 300 [za 59 zł] i daje sobie rady z prockiem na 3400XP[Vcore + 10%] + Radeonem 9800... codegen ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz megabajta 350; nie uciągnął athlona 2000 i radeona 9700 ...z resztą spalił sie po godzinie pracy na swiczach fsb off; na ustawieniach auto w ogóle nie chciał się podnieść... teraz mam drugi taki sam , który jeszcze gorzej sie sprawuje-dlatego ogladam świat przez RIVE TNT2... Przeczytałem manuala dość dokladnie, jest jednak pewne ale: nowy bios miał poprawić (rozumiem uaktywnić) Vcore w Easy Tune, a tego nie zrobił; po drugie: nie można wgrać biosu z innego typu płyty? LAN-u mi nie trzeba, a SS i tak nie ma( zastrzegam że nie wiem czy to nie wariacki pomysł) po trzecie gdzieś czytałem o jakichś programach, którymi można regulować Vcore, ale jeszcze nie wiem gdzie i o czym dokladnie to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po trzecie gdzieś czytałem o jakichś programach, którymi można regulować Vcore, ale jeszcze nie wiem gdzie i o czym dokladnie to było.

Ale nic innego nie ustawisz jak masz w biosie.... tzn nie bedzie mniejszcze...

Jak będziesz miał nową zasiłkę to powiedz czy był warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...