Skocz do zawartości
j.h.hudy

Czy ta obudowa wytrzyma taki ciężar??

Rekomendowane odpowiedzi

mam taką obudowę http://allegro.pl/show_item.php?item=25816263

i postawiłem na tej budzie takie rzyczy jak : tv 25 cali , magnetofon unitry , drukarka lexmark z45.

moje pytanie :

czy to nie jest za duże obciążenie dla tej obudowy??? (obudowa ma przez środek listwe z blachy dla wzmocnienia ale boje sie ze to za mało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem ile waży , tyle co przecietny tv (ciężki).

waży może z 35 - 40 kg

To chyba Rubin ?? 8O

Panorama 32" pasikonika waży 50 kg, a twój 25 30-40 ?? :lol:

BTW, nawet desktopy nie służą do takich celów.

ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym to zalatwil w bardzo prosty sposob:

zrobilbym jakis stelarz ktory trzymalby wszystkie w/w rzeczy tuz nad obudowa, no bo przeciez jak bys chcial bude wyciagnac zeby np grafe zmienic to musialbys telewizor zdejmowac -> niepraktyczne

ale jak juz chcesz bezposrednio na bude nastawiac gratow to proponuje wzmocnic obudowe od srodka jakimis rurkami tak zeby to bylo bardziej solidne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ty pomiesciles te wszystkie rzeczy na obudowie??????? 8O wytlumacz mi prosze bo nie moge sobie tv,radia i drukarki wyobrazic na tym "malenstwie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak sie udało wszystko zmiescic :lol:

ale fajne to wygląda , jak przchodzą koledzy to sie boją :lol: :lol:

obudowa moze wytrzyma bo w momencie polozenia tv , nie ugina sie nawet troszeczke , w koncu monitor mozna trzymac na tej budzie , wiec tv tesz moze wytrzyma :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa sie nie ugina, bo "podpory" - sciany boczne sa pionowo, jakbys zobacyzl jakeis ugiecie to pewno zaraz by sie obudowa zapadła hyhy :).

Wez zrob tak jak ktos mowil jakies 4 slupki po rogach budy, tak z centymetr wyzsze, na to jakas ladna deske jako pulke, a nie taka wierze ze sprzetu zes zrobil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi