zeppelin8 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Jak myślicie, czy uzywając pompki zatapialnej jest sens stosować układ zamkniety (rozumiem przez to wypełnienie układu w 100% wodą bez powietrza)? Z rozszerzalnością temperaturową wody myślę, że sobie poradzę. Czy ktoś w ogóle próbował takiego rozwiązania? Jakie mogą być plusy i minusy? Jaki układ bedzie pracował CISZEJ? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Ciszej bedzie jak bedziesz miał w układzie 100% cieczy 8) I jak zrobisz układ szczelny to bedzie wypas :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Widzę że dużo osób przegląda ale nikt sie nie wypowiada :-) czyżby pomysł był aż tak niedorzeczny ?? Raczej nie chce mi się wierzyć, że nikt o tym nie pomyślał ani nie próbował.... Albo panuje jakiś nastrój świąteczny czy coś :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Stosując układ zamknięty jest chyba większa wydajność przepływu cieczy. Ale tą pompkę zatapialną to byś musiał wpierw przerobić na niezatapialną. Jaką wogóle tę pompkę masz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Mam Atmana 305. Nie chodzi mi o przeróbkę pompki - czy jeżeli wypełnimy pojemnik w 100% i odpowietrzymy to czy będzie lepiej niż nienapełniony do końca? Ktoś to wogóle robił czy tylko ja mam takie pomysły :-) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 efekt będzie taki, że przepływ wody będzie taki sam jak w przypadku układu z pompką niezatapialną, ale popka będzie bardzo znacczącu podnosiła temperaturę wody w Atmanie grzeje się jedna ze ścianek (tzn. to co jest pod nią) a sam układ w środku pozostaje zimny (bo tam nie ma się co grzać, grzeje się tylko silniczek) wieć czy jest sens urabiania tak WC *ja sam mam Atmana AT-305 i uważam że poprostu wymiata - jest bezgłośny, wydajny i łatwo go przerobić na niezatapialnego, a jak? otóż kupiłem krućca fi 12 chyba, zdjęłem to czarną kratkę (osłonkę przy wlocie wody) i wkręciłem w to krućca, pasowął idealnie, do tego doszło trochę kleju i cybancik, układ jest szczelny jak c.holera :D polecam wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...