m00n Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 No teraz pora na problemy przy polonizacji slacka znaczy sie wszystko jest niby ladnie spolonizowane juz ale mam problemik z polskimi krzaczkami Znaczy sie widze jak ktos pisze ć ż ś ó ł ooo!!!! dziala hehe wlasnie sie przekonalem ze jak pisze na forum to dzialaja :) jak inni pisza to tesj je widze ale jak wlączam jaki edytor np SciTE albo jak pisze status na KADU to zamiast polskich trzcionek mam kwadraty Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 zmień czcionke w kadu, upewnij sie że dodałeś w /etc/profile taki wpis: export LESSCHARSET=latin1 i to chyba by było wszystko. Możliwe że wystarczy jak w kadu ustawisz na polski. U mnie jak ustawiam z angielskiego w ustawieniach na polski to sie czcionka ustawia poprawnie. Co do Scite to go nie używam, możliwe że to ten sam problem. Poszukaj na pewno w ustawieniach jest tam gdzieś napis fonts :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albrecht Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Niektore programy wykodzystuja wlasne czcionki badz trzeba w plikach konfigurachyjnych ustawic im z jakich czczionek maja korzystac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...