Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 czym powlekac miedz tak by nie reagowala z powietrzem i nie tracila na polysku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Podobno można miedz pomalować lakierem bezbarwnym.Ale jak chcesz malować radiator to nie wiem czy nie straci swoich właściwości przewodzacych( chodzi o oddawanie ciepła) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 bardziej obudowe... do WC mam nad kompem na wymiar budy dodatkowy element na wysokosc 30cm gdzie miesci sie caly uklad chlodzenia (nagrzewnica + 2xtermaltalki 12v 90x90, zbiornik izolowany od reszty bo w srodku pompa 2500l/h)... do tego wszystkiego konstrukcja rurek all z miedzi... napracowalem sie nad tym wc... wypolerowalem na blysk wiele elementow i nie chce stracic wizualenego efektu ... no i tez wlasciwosci oddawania ciepla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 bardziej obudowe... do WC mam nad kompem na wymiar budy dodatkowy element na wysokosc 30cm gdzie miesci sie caly uklad chlodzenia (nagrzewnica + 2xtermaltalki 12v 90x90, zbiornik izolowany od reszty bo w srodku pompa 2500l/h)... do tego wszystkiego konstrukcja rurek all z miedzi... napracowalem sie nad tym wc... wypolerowalem na blysk wiele elementow i nie chce stracic wizualenego efektu ... no i tez wlasciwosci oddawania ciepla To możesz spróbwać . Kumpel kilka lat temu robił puchar ( taki za pierwsze miejsce :D ) i właśnie polwrował miedz a następnie ją lakierował . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 sprubuje :) zobaczymy co z tego bedzie... musze tylko starannie lakier dobrac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Taaa, nooo, taki puchar to musi bezwzględnie ciepło przewodzić ;) Myślę, że można spróbować, pod warunkiem, że możesz to potem zmyć/zdrapać/wyprać/wyłuskać/wyszorować i nic nie stracić :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Taaa, nooo, taki puchar to musi bezwzględnie ciepło przewodzić ;) Myślę, że można spróbować, pod warunkiem, że możesz to potem zmyć/zdrapać/wyprać/wyłuskać/wyszorować i nic nie stracić :D :D :D No puchar to faktycznie przewodzi ciepło :D . Ale dla pewności można spróbować w jakimś mało widocznym miejscu..Lakier w areozolu kosztuje ok 12 zł to myślę że warto a nóż będą super efekty :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 a moze woskiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 probowalem... po 2-3 dniach robil sie ciemny nalot... smugi o kolorze rozlanej benzyny na wodzie... wiecie o co chodzi :)))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...