Skocz do zawartości
Gość

powlekanie miedzi

Rekomendowane odpowiedzi

bardziej obudowe... do WC mam nad kompem na wymiar budy dodatkowy element na wysokosc 30cm gdzie miesci sie caly uklad chlodzenia (nagrzewnica + 2xtermaltalki 12v 90x90, zbiornik izolowany od reszty bo w srodku pompa 2500l/h)... do tego wszystkiego konstrukcja rurek all z miedzi...

napracowalem sie nad tym wc... wypolerowalem na blysk wiele elementow i nie chce stracic wizualenego efektu ... no i tez wlasciwosci oddawania ciepla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej obudowe... do WC mam nad kompem na wymiar budy dodatkowy element na wysokosc 30cm gdzie miesci sie caly uklad chlodzenia (nagrzewnica + 2xtermaltalki 12v 90x90, zbiornik izolowany od reszty bo w srodku pompa 2500l/h)... do tego wszystkiego konstrukcja rurek all z miedzi...  

napracowalem sie nad tym wc... wypolerowalem na blysk wiele elementow i nie chce stracic wizualenego efektu ... no i tez wlasciwosci oddawania ciepla

To możesz spróbwać . Kumpel kilka lat temu robił puchar ( taki za pierwsze miejsce :D ) i właśnie polwrował miedz a następnie ją lakierował .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, nooo, taki puchar to musi bezwzględnie ciepło przewodzić ;)

Myślę, że można spróbować, pod warunkiem, że możesz to potem zmyć/zdrapać/wyprać/wyłuskać/wyszorować i nic nie stracić :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, nooo, taki puchar to musi bezwzględnie ciepło przewodzić ;)

Myślę, że można spróbować, pod warunkiem, że możesz to potem zmyć/zdrapać/wyprać/wyłuskać/wyszorować i nic nie stracić :D :D :D

No puchar to faktycznie przewodzi ciepło :D . Ale dla pewności można spróbować w jakimś mało widocznym miejscu..Lakier w areozolu kosztuje ok 12 zł to myślę że warto a nóż będą super efekty :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...