cyngiel Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam ! Mam plyte solteka sl-75drv5c od jakiegos miesiaca zauwazylem dziwna rzecz, mianowicie na tych duzych kondensatorach obok socketa pojawila sie dziwna substancja, cos w kolorze rdzy, jest ona dosc twarda, niezdzieralem tego bo sie balem ze cos zepsuje, czy to jest grozne? Plyta narazie dziala bez zarzutu. Czy naprawa tego bedzie droga? Czy wogole oplaca sie to naprawiac? Doradzcie mi cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Poprostu kondensatory Ci wylały - spowodowane jest to dużą temperaturą i słabą jakością wykonania. Jeśli płyta na gwarancji to oddwaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyngiel Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Wlasnie o to chodzi ze mi sie skonczyla gwarancja i nie wiem czy mi sie oplaca to naprawiac. Ile to moze kosztowac? Wolalbym to naprawic bo chce sprzedac ta plytke i kupic cos nowego a niechcial bym potem zeby ktos mi marudzil ze wadliwa plyte sprzedalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Z tego co pamiętam to był już poruszany temata naprawy i chyba nie była to opłacalna operacja. Narazie pociągnij na niej do końca, a w tym czasie rozejrzyj się za czymś używanym lub nowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 dlaczego droga.. ostatnio w 2 plytach wymienialem komplet od zasilania bo standardowo po roku wybrzuszyly sie i wylaly (Epox, Gigabyte)... za kondziolki 20 pare zeta i 15 minut lutowania.. i na jakis czas spokoj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Operacja wcale nie jest droga. Jak ja zmieniam, to koszt całkowity nie przekracza 15 zł (jak sam robię, to nie liczę robocizny). A skąd jesteś? Jak mieszkasz gdzieś w pobliżu mojej wioski, to daj wiadomość na priva, jak będę miał odpowiednie kondki (mam teraz 3300uF, 2200uF i 1500uF), to mogę ci to naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...