zer0 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam Mam sapphire radeona 9600xt fire blade edition. Od zakupu mam z nim problem a mianowicie chodzi o tytułowe dziwne atrefakty. Dziwne bo pojawiają się tylko na pewnych obiektach i niczym więcej (na przykład okulary kolesia z dema "lobby" w 3D Marku 2k1, żółw w demie "nature" w 3D Marku 2k3, trolle w teście Vertex Shader też z 3D Marka 2k3, woda i postacie w Far Cry, tyle że jak w Far Cry ustawie oświetlenie na low i water quality też na low to artefakty znikają). Próbowałem różnych rozwiązań: inny zasilacz(300W), odłączenie od płyty głównej wszystkich niepotrzebnych rzeczy (karta dźwiękowa, napędy Cd itd. w celu zmniejszenia poboru prądu), inne stery, inny komputer i aktualizacja biosu na płycie głównej, ale nic to nie dało. Mój sprzęt to: Athlon 2000, Asus A7V8X, 512 RAMu, Winda Xp SP1, Modecom 300W. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim i wie co z tym zrobić? Pozdrawiam i dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 czy grafa jest krecona ? co znaczy nowy zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zer0 Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Oczywiście grafa nie kręcona, a przez nowy zasilacz mam na myśli inny, ale też 300W(mam Modecoma 300W). Tylko intryguje mnie ten fakt że artefakty pojawiają się tylko na wybranych rzeczach i zawsze na tych samych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...