Pinokio Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Program WinDVD 6.0 Platinium wgrywa podczas instalacji jakiś swój beznadziejny codek do odtwarzania Xvid'a. Rezultat jest taki, że wszystkie playery filmów avi korzystają podczas odtwarzania filmów XviD z tego codeka. Niektóre filmy poprawnie się odtwarzają, a niektóre tragicznie (film strasznie skacze). Co zrobić, aby system wykorzystywał prawidłowy codek, który ja mu wgrałem i na którym wszystko doskonale chodzi? Próbowałem wgrywać XviDa jeszcze raz i nic to nie daje. Pomaga tylko całkowite wyinstalowanie WinDVD 6.0. Ten program mi się bardzo podoba, bo mi ładnie odtwarza DVD, ale przez ten swój codek XviD'a nie mogę go zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ja mam WinDVD 6.0 platinium oraz zainstalowane kodeki xvid ver.24062003-01 i nie mam takiego problemu jak ty... windows xp pro... moze w tym roznica ze "moje" win dvd jest niebardzo "moje", znaczy pozyczone na jakis czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Widocznie mi sie tylko tak zrobiło... :-( Ale znalazłem połowiczne rozwiązanie problemu. Wykasowałem plik o nazwie MP4VDEC.ax z katalogu C:Program FilesInterVideoCommonBin i wszystko działa OK :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...