Corso Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam takie pytanko jak mogę zmieżyć temperaturę rdzenia i pamięci w karcie ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ja sie przylacze, podobno mozna to sprawdzic gdzies w sterownikach tylko gdzie? bo ja szukam i szukam i nie znalazlem bede wdzieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 termometr laserowy lub w niektórych miernikach jest drucik do mierzenia. ew organoleptycznie. ja kgainward ma odczyt to na płycie od karty musi być. jak nie ma na płycie to nie ma odczytu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Są trzy sposoby: 1. Na palca. Procedura jest prosta przykłada się palca i jak parzy to znaczy, że jest za duża. 2. Bardziej ekstremalny. Wsadza się głowę do budy i sprawdza językiem i jak po 3 sekundach parzy to znaczy, że ślina z języka wyparowała i jest za gorąco. 3. Po prostu bierzesz termometr i sprawdzasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Są trzy sposoby: 1. Na palca. Procedura jest prosta przykłada się palca i jak parzy to znaczy, że jest za duża. 2. Bardziej ekstremalny. Wsadza się głowę do budy i sprawdza językiem i jak po 3 sekundach parzy to znaczy, że ślina z języka wyparowała i jest za gorąco. 3. Po prostu bierzesz termometr i sprawdzasz. Jest jeszcze czwarty sposób. Na tzw. Elwisa. Wkładasz swojego Elwisa i sprawszasz czy parzy. Jak tak, to za gorąco. A teraz na poważnie. Najnowsze (i nawet troche starsze jak moj Radeon 9800pro) mają bez podkręcania, na standardowych ustawieniach około 70C na rdzeniu. Jak sie dotknie palcem (lub co gorsza jezykiem!) druga strone karty w miejscu rdzenia, to co bym nie robił to parzy. Czy to znaczy, ze od razu musze zmieniac chlodzenie? Procesory graficzne mają inna toleranje temperatur niz np. procesory, gdzie na przykład u niektorych AMD juz przy 75C mozna sie z takowym pożegnać. Te na k. graficznych toleruja nawet 90C-100C, bowiem sa one znacznie inaczej robione i nie sa tak wyżyłowane jak CPU, chodzac stabilnie nawet przy takich temperaturach. Pozdrowienia wszystkim odważnym, którzy przykładają jeżyk do karty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...