Skocz do zawartości
bobekk

Problem Monitor[chyba]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all

mam chyba problem z monitorkiem chyba dlatego ze problemem moze byc tez grafa.A więc podczas normalnej pracy na kompie tj. word,net i itp co jakis czas ekran mi sie wyłacza na dosłownie sekunde (podobnie jak przy zmianie rozdziałki albo tempa odświeżania) i dzieje się to raz częściej raz wogóle, nie zauważyłem zeby "takie coś robiło sie" podczas giercowania. Problem nie jest wielki ale może oznaczać zbiżającą sie awarie monitorka dlatego prosze was o pomoc i rada co z tym zrobić. Podobno (tak inni mówią) ze jest to w miare normalne dlatego ze poprzez szczeliny w obudowie monitora dostaje sie kurz który osiada na kineskopie albo gdzies i powoduje krótkie spięcia-to nie mój wymysł :)

Z góry dzięki wszytskim za helpa

aha monitor stoi na biurku (:lol: a jak inaczej) a obok niego 2 małe głosniki w odległosci 30-40 cm ale problem wystepuje gdy sa nawet wyłaczone...moze cos sie namagnesowało??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zauważyłem zeby "takie coś robiło sie" podczas giercowania

Stawiam na monitor. Jesli to by była karta to padała by podczas gier, tam gdzie jest silnie obciążona a zarazem nista rozdzielczość i max 60 Hz

Prawdopodobnie bez serwisu się nie obejdzie. Stawiam na wysychające kondensatory. Narazie możesz przestawić monitor na inna rozdzielczość albo najlepiej zmień (zmiejsz) czestotliwość jego pracy. Dotyczyć to będzie tylko pulpitu windows. W grach będzie jak dawniej bo one maja swoje własne ustawienia. Na jakisz czas wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio kumplowi tez ten trafo ... kleknoł ..... monitorek 15" jakis 4 letni samtron a ten idiota (moj kumpel . jak sie uprze tonie ma bata . ja mu odradzalem ) wydał na naprawe 190Zł ;] za robocizne 40zł a za trafopowielacz 150 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi