Azael Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam użytkowników forum! Mam takie pytanie związane z licencjami na windows 98. A więc w mojim miasteczku jest zamykana kafejka i zastanawiam się czy nie odkupić od jaj właściciela Windowsa 98 ale co z naklejoną na kompie licencją czy jest mi konieczna, czy można ją zrewać (zniszczy się) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Ta naklejka to Certyfikat Autentyczności tej wingrozy :? Taki Windows to wersja OEM, w teorii nie można jej legalnie odsprzedać, przynajmniej nie bez części, do których "należy" (licencja OEM jest nie odrywalna od komputera / części z którymi została kupiona) Uszkodzona naklejka to nieważny Certyfikat :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 zalezy czy kupili wersję box czy oem.. jesli box to mozesz kupic tylko niech skombinują resztę nalepki.. (po nalepieniu zostaje taki pasek na pudełku.. Wraz z pudełkiem/folią.. fv zakupu, twoją i ich fv zakupu (ale tylko box... oem nigdy)... i oryginalnym nosnikiem.. masz oryginał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Hmm... sorry za off-topic, ale jeśli w szkole ta nalepka została oderwana z kompa, to szkoła nie posiada licencji na windowsa, tak? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Jeśli szkoła kupiła kompy z systemami w wersji OEM (większość przypadków), wtedy zniszczona naklejka to licencja do kosza :] Naklejka musi być, mówi: "ta licecja nalezy do tego kompa" (lub jakiejś części w środku). Jak jest wersja BOX to, z tego co pamiętam, naklejkę możesz sobie darować, licencja jest nadrukowana na instrukcji albo pudełku i zniszczenie naklejki (czasem nawet jej wtedy nie ma) nie unieważnia licencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...