Piszczel Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Ma ktoś działające WC z otwartym zbiornikiem wyrównawczym? Mate na swoje stronie pisze że ten pojemnik ma być szczelny i hermetyczny. 8O Po co? Ja tego nie rozumiem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zamknięty chyba po to żeby uniknąć nadmiernego parowania co mogłoby się skończyć skraplaniem na częściach kompa. Może są też i inne powody ale narazie tylko to mi przychodzi do głowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Hmmm... Pojemnik powinien byc szczelny z kilku powodow: - Woda nie paruje - W razie nieszczelnosci ukladu woda nie splynie do pojemnika i nie wyleje sie bokiem (w koncu jesst szczelny) - Komp jest bardziej mobilny :) (jak go niesiesz do innego pokoju zeby ogladac film na TV to sie nie martwisz o H2O) - Jak masz obieg z chlodzeniem "wiezami wodnymi" to juz praktycznie koniecznosc - one sa przewaznie powyzej kompa - Poza tym po co ma byc nieszczelny :) Z drugiej strony, jak masz np jako pojemnik wyrownawczy akwarium, to akurat wtedy (zakladam, ze akwarium jest poza kompem) to oprocz kosztow zwiazanych z H20, proces parowania jest OK - w koncu podczas parowania woda sie ochladza Fakt jest jeden: obieg moze byc otwarty tylko w jednym miejscu, inaczej cala woda splynie do pojemnika na najnizszym poziomie (gorzej jak on jest w srodku kompa) - takze jak masz do chlodzenia np akwarium albo wieze wodne to pojemnik koniecznie szczelny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 co to sa wieze wodne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 co to sa wieze wodne? Water tower Tu dobry przyklad: http://www.overclockers.com/tips992/index04.asp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ja mam wszystko pod kompem, i zbiornik jest otwarty przykryty jedynie przykrywka miedziana i nie widze zadnego problemu. plynu dolewam ok 0.5 l raz na miesiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 - Komp jest bardziej mobilny :) (jak go niesiesz do innego pokoju zeby ogladac film na TV to sie nie martwisz o H2O) :))) mobilne to sa laptopy(notebooki) hyhy a kompa z wc hehe to chyba zadko kto przemieszcza :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 a u mnie wshystko w budzie i sie nei martwie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 - Komp jest bardziej mobilny :) (jak go niesiesz do innego pokoju zeby ogladac film na TV to sie nie martwisz o H2O) :))) mobilne to sa laptopy(notebooki) hyhy a kompa z wc hehe to chyba zadko kto przemieszcza :))) kolesiowi chodzilo o to, ze moze kompa z WC przenosic tak jak zwyklego bez WC (zadnego demontarzu rurek itp.). Ja mam otwarty zbiornik i moge jako jedna calosc przenosic, musze uwazac tylko zeby nie przechylac sprzeta bardziej niz 45*, bo wtedy bede mial plyn na podlodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ma ktoś działające WC z otwartym zbiornikiem wyrównawczym? Mate na swoje stronie pisze że ten pojemnik ma być szczelny i hermetyczny. 8O Po co? Ja tego nie rozumiem :? Hansio dokladnie to wytlumaczyl. Mam ten zbiorniczek od Mate i sobie go chwale. Jeszcze nie uzupelnialem plynu i chyba szybko nie bede musial, bo nic nie paruje. A przy okazji bardzo fajnie wyglada na biurku jak masz jakis kolorek cieczy :) Mozesz tez zapodac termometr inside i widziec jaka masz temp. cieczy w ukladzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Może ze szczelnością chodzi też o kurz, paprochy i inne zanieczyszczenia co latają w powietrzu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 jak masz uklad zamkniety to tez zadne zwierze nie wypije Ci wody pamietacie post Krisa23 ktory pisal ze kot wypija mu wode z ukladu WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ma ktoś działające WC z otwartym zbiornikiem wyrównawczym? Mate na swoje stronie pisze że ten pojemnik ma być szczelny i hermetyczny. 8O Po co? Ja tego nie rozumiem :?Powinien być szczelny. Ja mam teraz przy testowaniu bloków zbiornik otwarty (tzw. wiadro :)) i musze codziennie wode uzupełniać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Gdzie najlepiej zdobyc ,jak najwiekszy tego typu ,szczelny zbiornik pod WC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Gdzie najlepiej zdobyc ,jak najwiekszy tego typu ,szczelny zbiornik pod WC?Chyba w supermarkecie jakimś - taki pojemnik na żarcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Gdzie najlepiej zdobyc ,jak najwiekszy tego typu ,szczelny zbiornik pod WC? Jezeli masz u siebie w okolicy markety typu REAL, OBI itp. to tam poszukaj. U mnie sa takie same jak od Mate, tylko kilka roznych rozmiarow, jakies wielkie tez byly okolo 5 litrow najwiekszy chyba. Sa tylko troszke tansze niz ma Mate. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...