Skocz do zawartości
Piszczel

WC z otwartym zbiornikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm...

Pojemnik powinien byc szczelny z kilku powodow:

- Woda nie paruje

- W razie nieszczelnosci ukladu woda nie splynie do pojemnika i nie wyleje sie bokiem (w koncu jesst szczelny)

- Komp jest bardziej mobilny :) (jak go niesiesz do innego pokoju zeby ogladac film na TV to sie nie martwisz o H2O)

- Jak masz obieg z chlodzeniem "wiezami wodnymi" to juz praktycznie koniecznosc - one sa przewaznie powyzej kompa

- Poza tym po co ma byc nieszczelny :)

Z drugiej strony, jak masz np jako pojemnik wyrownawczy akwarium, to akurat wtedy (zakladam, ze akwarium jest poza kompem) to oprocz kosztow zwiazanych z H20, proces parowania jest OK - w koncu podczas parowania woda sie ochladza

Fakt jest jeden: obieg moze byc otwarty tylko w jednym miejscu, inaczej cala woda splynie do pojemnika na najnizszym poziomie (gorzej jak on jest w srodku kompa) - takze jak masz do chlodzenia np akwarium albo wieze wodne to pojemnik koniecznie szczelny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Komp jest bardziej mobilny  :) (jak go niesiesz do innego pokoju zeby ogladac film na TV to sie nie martwisz o H2O)

:))) mobilne to sa laptopy(notebooki) hyhy a kompa z wc hehe to chyba zadko kto przemieszcza :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Komp jest bardziej mobilny  :) (jak go niesiesz do innego pokoju zeby ogladac film na TV to sie nie martwisz o H2O)

:))) mobilne to sa laptopy(notebooki) hyhy a kompa z wc hehe to chyba zadko kto przemieszcza :)))

kolesiowi chodzilo o to, ze moze kompa z WC przenosic tak jak zwyklego bez WC (zadnego demontarzu rurek itp.). Ja mam otwarty zbiornik i moge jako jedna calosc przenosic, musze uwazac tylko zeby nie przechylac sprzeta bardziej niz 45*, bo wtedy bede mial plyn na podlodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś działające WC z otwartym zbiornikiem wyrównawczym? Mate na swoje stronie pisze że ten pojemnik ma być szczelny i hermetyczny. 8O Po co? Ja tego nie rozumiem :?

Hansio dokladnie to wytlumaczyl.

Mam ten zbiorniczek od Mate i sobie go chwale.

Jeszcze nie uzupelnialem plynu i chyba szybko nie bede musial, bo nic nie paruje.

A przy okazji bardzo fajnie wyglada na biurku jak masz jakis kolorek cieczy :)

Mozesz tez zapodac termometr inside i widziec jaka masz temp. cieczy w ukladzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś działające WC z otwartym zbiornikiem wyrównawczym? Mate na swoje stronie pisze że ten pojemnik ma być szczelny i hermetyczny. 8O Po co? Ja tego nie rozumiem :?

Powinien być szczelny. Ja mam teraz przy testowaniu bloków zbiornik otwarty (tzw. wiadro :)) i musze codziennie wode uzupełniać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie najlepiej zdobyc ,jak najwiekszy tego typu ,szczelny zbiornik pod WC?

Jezeli masz u siebie w okolicy markety typu REAL, OBI itp. to tam poszukaj.

U mnie sa takie same jak od Mate, tylko kilka roznych rozmiarow, jakies wielkie tez byly okolo 5 litrow najwiekszy chyba.

Sa tylko troszke tansze niz ma Mate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...