Skocz do zawartości
djtomas

Pomóżcie wybrać pompkę - pilne ! ! !

Ktora pompke wybralibyscie do takiego zestawu?  

1. 1. Ktora pompke wybralibyscie do takiego zestawu?

• Eheim Compact 1000
      4
    • MaxiJet 1000
      6
    • Power Head 402
      2
    • Atman AT-305
      13
    • Hydor Seltz L-20
      8
    • Hailea HX-6520
      0
    • ProFlow Maxi 750
      0
    • Project STEP 3
      0
    • Project Aqua 950
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam pojęcia na którą pompkę zdecydować się do takiego konfigu:

- blok CPU Prison

- blok GPU Proxima

- nagrzewnica od Fiata125p/poloneza

procek AMD Athlon 2500+ barton seria AQZEA podkręcony do 2500MHz

grafa Radek 9600PRO@XT

pompka powinna być cicha i dość wydajna :) (musi jakoś udźwignąć dwa bloki i nagrzewnicę i mieć przy tym nienajgorszy przepływ)

Pozdr.

Wszystkim głosującym dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie Atman 306 ?? Ankieta jest stronnicza :evil:

Nooo a gdzie PH-802 - przecież to układ z dwoma blokami i nagrzewnicą. Znając życie to zaraz djtomas stwierdzi, że jeszcze by coś można było chłodzić wodą i nagle okaże się, że wybrana pompka jest za słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MJ1200 robi sie co raz cichszy nie powiem Ci dokladnie, bo pompka musie sie dotrzec jeszcze, poza tym stoi jeszcze nie wyciszona.

Mialem podobny dylemat jak Ty i doszedlem do wniosku (thx dla Lagiera za pomoc!) ze L-20 II jest za slaby w koncu to tylko 700 l/h, poza tym MJ jest pare zloty tanszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do trzech trzeba już L-30?

Prawdopodobnie zamówię Hydorka L-20, ale zastanawiam się czy nie ma on za małej wysokości pompowania ;(

Pozdr.

IMHO 20-tka bedzie za slaba do trzech blokow i chlodnicy.... tzn pociagnie ale bedzie slaby flow choc wszystko zalezy od bloku jaki masz, zreszta hydora 20 mozna porownac do eheim-a 1024 a H 30 do eheim-a 1250... ja bym wybral L-20 bo eheim troche za "drogi".... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MJ1200 robi sie co raz cichszy nie powiem Ci dokladnie, bo pompka musie sie dotrzec jeszcze, poza tym stoi jeszcze nie wyciszona.

Mialem podobny dylemat jak Ty i doszedlem do wniosku (thx dla Lagiera za pomoc!) ze L-20 II jest za slaby w koncu to tylko 700 l/h, poza tym MJ jest pare zloty tanszy.

Jaka miałeś wcześniej pompkę?

Ja od kilku ludzi słyszałem, że MJ-y są dość głośne w porównaniu do innych pompek... Poza tym po jakimś czasie (3 miesiące) rozklekotują się :(

Pozdr.

PS. Jak ją będziesz wyciszać? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam Atmana-350 i jestem bardzo zadowolony. Jak ją pierwszy raz podlączyłem to sie przeraziłem ;) bo zaczeła głośno chodzic, ale jak ją się weźmie do pojemnika i zaleje wodą to jest wydajna i cicha ale trzeba uważać na wibracje! Tak POLECAM ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi