CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 ta i kto to mowi :lol: mow co chcesz, tak mi pokazuje i gdzies mam to co myslisz :] teraz walnalem prime95 (tzn juz chodzi 15 min) i mam 24 mostek / 32,5 cpu 2000 rpm, amd 2500 nie krecony moze mam walniety termometr na mostku, na procku a w mieszkaniu nie mam okien, no juz naprawde sam nie wiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 ta i kto to mowi :lol: mow co chcesz, tak mi pokazuje i gdzies mam to co myslisz :] teraz walnalem prime95 (tzn juz chodzi 15 min) i mam 24 mostek / 32,5 cpu 2000 rpm, amd 2500 nie krecony moze mam walniety termometr na mostku, na procku a w mieszkaniu nie mam okien, no juz naprawde sam nie wiem :lol: masz cos z plyta nie tak za mala temp ja teraz mam procka 250x7 ok 1750MHz na 1.5V zalman 7KCu na low, prime leci i temp mam 39C, 21C na mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 i masz ta sama plyte... hmmm to ja nei wiem, nie mam jak sprawdzic wtedy... jedyna mozliwosc to na palec i dodtykac radiatora, ktory ma ponizej 36,6 bo wydaje mi sie zimny... jak jest stres to leciutko cieply... moze nei dotyka? to wykluczam, bo czujnik jest pod prockiem nie? a radiator to zalman i dosc dobrze go przykrecilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 CrazyJohn poszukaj nowszego biosu do Twojej płytki... Na 101% są jakies poprawki do czujników temperturki :!: Riker a jakiego biosa masz załadowanego na swojej mobo :?: Moze w tym cały senk 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 kiedy ja mam versje 2.2 czyli chyba najnowsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Po pierwsze .. nie mozna na abicie odczytac temperatury mostka .. jest to temeratura "w obudowie" czujnik znajduje sie miedzy socketem a 1 slotem dimm .. po drugie to abit wzykle zawyza a nie zaniza .. wiec jak odpaliles sobie jaksi soft ktory ci ujmuje temperaty to sobie screen wsadz wiesz gdzie po trzecie zadne chlodzenie powietrzne nie utrzyma ci procka nawet w idle na poziomie temperatury pokojowej (chyba ze vcore 1,1 :P) na screenach masz 18 w budzie a 21 na procku .. takze albo plyta ci miesza albo ty mieszasz i probujesz przekanac kogos by w to uwierzyl .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 ta i nie mam co robic i jeszcze robie fotomontaze... taaa nie jakis program a ten co daje sam abit, dziwne ze masz ta plyte a nie wiesz no to wniosek 1, plyta zle pokazuje i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 nie jestes pierszym lolkiem ktory pokazuje jakies rozne przecudownie niskie temperatury i osiągniecia.. niestety nikt kto ma pojecie o sprzecie ci w to ni uwierzy .. OVER.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 nie moja wina ze tak pokazuja sensory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 ale sie tym podniecasz i cfankujesz (o czym siwadczy np podanie temperatur przez ciebie w podpisie) jakie to masz niskie temperatury ... czym wprowadzasz w blad inynch uzytkownikow foum ktorzy chcieliby kupic taki (pentagram 80cu) wlasnie cooler .. troche logiki bys uzyl wiedzialbys ze jest cos nei tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Chaos zaczynasz mnie denerwowac ja sie nie przypier**lam do idiotycznego napisu w twoim sigu. co ma moj podpis do pentagrama? chyba nic, poza tym jak ktos juz czyta ten watek to widzi, ze cos mam nie tak z mobo bo na to wychodzi i wyciagnie swoje wnioski, jak czyta inne watki to moja inf nie za wiele mu mowi KONIEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Athlon 2500+ XP @ ... testuje Abit NF7 rev 2.0, 256 DDR 333 <- do wymiany Zalman 7000A AlCu *LOW* || 25*C idle, (testuje)*C stres Radeon 9500@9700 SoftMod http://www.cjs.prv.pl sam robisz z siebie buraka .. wiesz przeciez jzu ze plyta ci zaniza temperatury ale podpisu nie zmieniles nadal .. Wniosek:... (sam se dopisz) czy ty nie jażysz ze ponizej 30* to ciezko zejsc nawet na WC? i zacznijmy od tego ze podajesz temperatury a nie mowisz o napieciu proca .. jesli masz 25stopni na bartonie ktory ma 1.65v to gratuluje .. a co do mojego podpisu jak widzisz mowi prawde .. wredny jestem p.s: tak wogole to link w twoim podpisie jest niezgodny z regulaminem ... :lol: Update: Jednak postanowieles zmienic :D .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 pasuje? podpis byl jaki byl bo robiony na kolanie, jak widzisz testuje czyli rozne mam napiecia jaki wniosek? przeciez widac ze abit czyli zanizone jak juz sie chcesz czepiac, przeciez oczywiste ze nie mozna miec 25 wiecej nie pisze nie chec mi sie juz babrac z toba nie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 hehe testujesz rozne i na kazdym masz 25* 8O hehe .. szkoda gadac moder proszony o zamkniecie tematu bo kolega sie zburaczyl i dal spokoj (mam nadzieje) na forum Chlodzenie Konwencjonalne znajduje sie kilka topicow o owym coolerku ktore mozna odszukac bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Ja tam mogę polecić pentagrama QC-80 Cu + szlif papierem 2000. Na procku 10.5x200 1.65v po 30 min prime mam 39 st. Otwarta buda bo nie dorobiłem się jeszcze wiatraków wentylujących budę. A normalnie w idle mam 28 st ale to zasługa opcji Halt&idle w biosie czyli coś w podobie tego programiku do chłodzenia procka. Moja płyta odczytuję temp z diody w procku więc chyba nie ma przekłamań. Dla porównania wcześniej miałem WRIV + szlif 800 i temp sięgała 48 st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 klimu mógłbyś dać vcore dla procka 1.75 i 11.5x200 mhz??Chcę sprawdzić ile ma Twój coolerek do mojego.J amam przy takiej kombinacji podczas testu cpuburn 45 stopni, buda otwarta wiatrak na 2000rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jest ktos moze z 2000+@200*10 ? Bo wlasnie go katuje prime'em i mam 58 stopni :/ Proc: AIXIB 0334XPMW 1999 (T-bred) V-core: 1,65V Cooler: Pentagrama QC-80Cu (szlif, `2400 RPM) Pasta: OCZ Ultra 5+ Temp: - jadro 58 - socket 54 - buda 43 W budzie 1 wentyl z przodu wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy i 1 z tylu wyciagajacy. Jakies sugestie bo temp. troszke wysoka chyba... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...