Skocz do zawartości
DarthMirek

Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Najfajniejsze obudowy można qpić na giełdzie samochodowej w słomczynie o ile ktoś wie gdzie to jest. Ruscy przyworzą z zachodu tony jakiś dziwnych serverów wszelkiej klasy i maści i sprzedają za marne grosze niewiedząc co jest w środku. Kupiłem sobie giganta adaxa z 2x486 i 4 dyskami 100 mb. w środku. wywalliłem cały złom ze środka i mam sobie obydowę sięgającą do pasa na kółkach i z włącznikiem jak od frankersteina i trzymadłem do ciągania ;-) za 50 zł. W środku jeszcze siedział jakiś pradawny zasilacz 500w at

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W:E:L:C:O:M:E

Chce zmienić obudowę w kompie. Zastanawiałem się nad Chieftec DA-01B-D. Dobiła mnie wiadomość ,że w środku ma jakieś jakby półpięterko przez które nie można zamontować np. zalmana 7000!

Potem zacząłem się zastanawiać nad Chieftec CX-03B-B-AW-OP.

Na temat tej obudowy nic nie wiem. Ma ją ktoś z Was? Są w niej też jakieś ,,chamskie rezultaty bezmyślności projektantów" tak jak w DA-01B-D?

Może powinienem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> inną obudowę? Kieruje się jej gabarytami (duuża :banan: ) , ilością miejsc na wentylatory i brakiem chamskich  rezultatów bezmyślności projektantów  :lol:

Witam!

Jest rama, na której opiera się zasilacz, ale ona jest i tak wyżej, niż normalnie zasilacz w standardowej obudowie, od zalmana do tego "pięterka" jest co najmniej 5 cm, więc wszystko Ci wejdzie, bierz spokojnie CX, jest tam dobre mocowanie dysków, tak że nie przeszkadzają długie karty, sam mam budę Chiefa od ok miesiąca i jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najfajniejsze obudowy można qpić na giełdzie samochodowej w słomczynie o ile ktoś wie gdzie to jest. Ruscy przyworzą z zachodu tony jakiś dziwnych serverów wszelkiej klasy i maści i sprzedają za marne grosze niewiedząc co jest w środku. Kupiłem sobie giganta adaxa z 2x486 i 4 dyskami 100 mb. w środku. wywalliłem cały złom ze środka i mam sobie obydowę sięgającą do pasa na kółkach i z włącznikiem jak od frankersteina i trzymadłem do ciągania ;-) za 50 zł. W środku jeszcze siedział jakiś pradawny zasilacz 500w at

byłem w słomczynie i zadnych obudów tam ie widziałem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada, ze mam Chieftec CX-01SL-SL-B i Zalman CNPS7000A-Cu i wszsytko wchodzi idealnie i nawet jest spory looz miedzy plyta, wentylem a zasilka :lol:

I tak sie sklada, ze mam ta bude na sprzedarz ...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26900574

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi