Theriel Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Witajcie! Na sam początek może moja konfiguracja: -Intel Pentium 2.0GB Northwood -Epox 4BEAV -1024MB DDR RAM 266MHz Kingstone -Leadtec Winfast GeForce 3 TiT 500MHz -Zasilacz Antec 430W -WD Caviar 200GB 8MB cache, który leży w CoolDrive 3 (Coolmaster) -4 wiatraczki w obudowie, dwa z przodu, dwa z tyłu -LiteOn 52x32x52 -"jakiś" napęd DVD Aktualnie czekam na karty graficzne z nowym chipsetem NVidii (wtedy wymienię kartę), oraz na procesory Prescott/Tajas na nowej podstawce (wtedy wymienię procesor, płytę główną oraz pamięć RAM). A oto moje pytania: 1.Jaki kupić wentylator/radiator na procesor (czy wogóle kupować inny niż standardowy ? Czy wentylator, który wg Was jest warty zakupienia, będzie pasował do procesora z nową podstawką ?) 2.Czy wg Was, warto do tej konfiguracji coś dokupić/wymienić ? 3.Jak jeszcze mogę ochłodzić temperaturę wnętrza komputera ? Martwi mnie np: często dosyć ciepła powierzchnia radiatora CoolDrive, czy też samego procesora 4.Co symbolizuje dźwięk Biosu o charakterze - "wysoki dźwięk, niski dźwięk" - szybko przeplatane nawzajem ? Na początku wyłączył mi się komputer, dając jakiś dźwięk, później przy uruchamianiu miałem w/p sygnał dźwiękowy. 5.A może uważacie, że nie warto czekać na nowe k. graf. i procesory, tylko już teraz coś zmienić? Z góry byłbym wdzięczny za pomoc i przepraszam, za pewnie banalne pytania. Pozdrawiam Theriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 aha, warto jeszcze dodać, że jeśli chodzi o fundusze to raczek nie grają one roli (oczywiście bez przesady). Jeżeli mowa o wentylatorze - zależy mi przede wszystkim na wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Eee... czy naprawdę, nikt nie zna żadnych odpowiedzi na te pytania ? Pomóżcie, proszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Istnieje na tym forum taka opcja jak AD.2 - Nie [...]Martwi mnie np: często dosyć ciepła powierzchnia radiatora CoolDrive, czy też samego procesoraTaka już rola radiatora ze ma odprowadzać ciepło z procesora więc sam je pochłania . Na moim radiatorze moge jajka smażyć ale jakoś sie tym nie przejmuje (temp.~60*C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...