Johnny Krawężnik Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Witam. Mam pytanie do osób, posiadających QC-80 - jak polerowaliście spód radiatora ? Tzn. zapewne papierem ściernym, ale chodzi mi o taką rzecz - tam są przyklejone na spodzie takie dwa białe paski - zerwaliście je przed szlifowaniem, aby mieć jednolitą powierzchnię ? Czy one są potrzebne później po założeniu radiatora na procesor ? Dzięki za odpowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ja mam co prawda QC-80 AlCu :P i ja zdjalem paski przed polerowaniem i wiecej ich nie przykleilem, bo wedlug mnie sa niepotrzebne. A przy okazji to tez mam pytanie. Czy z pentagramem mozna stosowac CS'a? Bo niektorzy mowili, ze niebardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Pewnie chodziło im o małą powierzchnie styku radiatora z procesorem, ja w swoim Dragonie P4 też mam ją małą, ale to wogóle nie przeszkadza, także możesz śmiało go zakładać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK74 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 ...ja polerowałem .... te białe paski najpier odkleiłem i zostawiłem sobie.. po pierwszych podejściach do mojego CS'a na procku przykleiłem je spowrotem i wywaliłem CS'a... miałem obawy ze radiator styka się z CS'em tylko z jednej strony mocowania, po drugie zapinka dociskała jego bok, przesówała mi go na procku i podnosił do góry od stronu napisu na sokecie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sapri Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Czy ktoś władował tego coolerka (Pentagram QC-80 Cu :)) na Msi K7N2 - Delta-l. Są jakieś problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 No to założyłem QC-80... razem z CS'em :) I wszystko fajnie działa! Trochę polerowałem, ale może ze 30 minut - żmudne to ;-) POZDRAWIAM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Jak u was jest z zapinką ? Ja jeszcze nie załozyłem bo nie mam czasu, ale zrobiłem na sucho i zauważyłem, że zapinka na radiatorze jest nieco skrzywiona wzgledem koszyczka. Śruby nie są idealnie w lini prostej wzgledem podstawy coolera. Boje się że siądzie krzywo i skruszy rdzeń, bo śrubki trzeba dokręcić stosując nieco nacisku. Jak jest u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ja szczerze mowiac nie pamietam czy zapina byla skrzywiona jak zakladalem czy nie. Pamietam tylko, ze nie wiedzialem czy mam wkrecic srubki w zewnetrzne czy wewnetrze dziurki ale poza tym instalacja przebiegla w moim przypadku bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ja też odkleiłem te białe paski, ale nie polerowałem spodu. Posmarowałem go tylko lekko pastą żeby wypełnić wgłębienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Jak u was jest z zapinką ? Ja jeszcze nie załozyłem bo nie mam czasu, ale zrobiłem na sucho i zauważyłem, że zapinka na radiatorze jest nieco skrzywiona wzgledem koszyczka. Śruby nie są idealnie w lini prostej wzgledem podstawy coolera. Boje się że siądzie krzywo i skruszy rdzeń, bo śrubki trzeba dokręcić stosując nieco nacisku. Jak jest u Was? Ja też jakoś nie pamiętam, czy tam było coś krzywo z zapinką - jedno powiedzieć mogę - jak założyłem "koszyk" na socket, to trochę "latał", ale później jak się dokręci te dwie śrubki, to wszystko gra. Miałem przygode z tym radiatorem i myślałem, że ukruszyłem rdzeń, ale zaopatrzyłem się w CS'a i przykręciłem mocno śrubki bez żadnej obawy, że coś się stanie :) POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Czy ktoś władował tego coolerka (Pentagram QC-80 Cu :)) na Msi K7N2 - Delta-l. Są jakieś problemy?Ja wsadzilem QC-90 Cu na MSI K7N2-V bez problemu, wiec Ty ich tez nie powinienes miec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaelPL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 MSI K7N2 Delta-L - Pentagram Qc 80 CU wchodzi bez najmniejszych problemow ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 To ja sie podepne ze swoim pytaniem: Jeśli ktoś posiada Pentagram Qc 80 CU na abicie NF7 to niech mi napisze ile radiator wystaje poza górną krawędź płyty? Mam ciasnawo u siebie(zasilacz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Sorki ze odkopuje temat ale mam pytanie odnosnie Pentagrama QC-80 AlCu. Ile on wystaje ponad plyte na abicie NF7-S? Bo chcialbym go sobie kupic, ale boje sie ze bedzie mi kolidowal z zasilka. Od brzegu plyty glownej do zasilacza mam tylko jakies 6mm. Prosze pomozcie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kag Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 wystaje jakies 3-4 mm i tyle samo jest od jego krawedzi do zasilki u mnie bez paskow bez polerowania na tym co widac idzie idle 33-34 stress 45, przyjdzie wiecej ramu to zobacze na wyzszym mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Wielkie dzieki :) W takim razie nawet nie bedzie mi dotykal zasilki :) Pocieszyles mnie. Niedlugo chyba go zakupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 nie wiem czy dobrze rozumiem oznaczenie CS- copper shim, ale mam pyt: jak to jest z Pentagramem Q-80 AlCu na Socket'cie A????? Q-80 go dociska do gniazda proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAtswat Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 A czym polerowaliscie? Ja mam zamiar uzyc wodnego papieru gdzies od 400/600 potem 800 i 1000. Oddzielaliscie radiator od wiatraka? Moze jakas kolejnosc postepowania napiszecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 ja przetarłem koszulką co miałem na sobie i założyłem na proca... działa 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Ile mm poza krawedz płyty MSI K7N2 Delta- L wystaje Pentagram Qc 80 CU? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 wcale nie wystaje, mieści się w obrzeżach płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dzieki! Prawde mowiac mylalem, ze nie wejdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...