smiks Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 jestem posiadaczem płyty shuttle AK32A via kt266a w chwili obecnej mam w niej starego durona 750 którego podkręcilem do 863 przez fsb 116 pamieci mam sdram 133mhz 256mb chcialem sie dowiedziec czy mam na tej płycie dzielnik chodzi mi o agp pci tzn. ile moge kręcic fsb zeby mi dysk twardy nie walnął. Przymiezam sie teraz do durona 1600 i chcialbym sie dowiedziec czy duzo bym wycisnął na tej płycie czy lepiej ja sprzedac i zainwestowac w cos innego z góry dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Angel Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Maksymalny mnoznik na tej plycie to 12,5, a maksymalna stabilna szyna ~138MHz (o ile masz pamieci DDR333, SDRAMy, zwlasza tanie, raczej nawet tyle nie dadza rady). Da ci to maksymalnie 1725MHz, co przy Duronie 1600 jest wartoscia smieszna. Teoretycznie ta plyta w ogle nie obsluguje nowych Duronow, ale z tego co wiem to mimo wszystko dzialaja. Raczej kup dobrego Durona 1400 i plyte z FSB400, to uda ci sie wycisnac 2100MHz i bedzie smigac az milo. Jesli jestes zainteresowany sprzedaza tej plyty tak na przelomie sierpnia/wrzesnia (oczywiscie po rozsadnej cenie) to daj mi znac na priva, wiem ze moj znajomy chce sie przesiasc z Celerona 500 na Athlona, to by sie pewnie ucieszyl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no fajnie :) mówisz szyna 138 ;) no to umnie jest szyna 150 mhz na lipnych pamieciach 333 i na codegenie ;) mnożnik 8 :) jak bym miał lepszy zasilacz i więcej chęci było by więcej ta płytka nie jest taka zła :) pozdr a najwyrzsza fsb to 160 ;) tyle że już chyba pci za wysokie było ale za mało napięcia dałem na proca :) i sie często win sypał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 na Ak32a nie dziala "drut mod", sam sprawdzalem - ten na mnozniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Jestes pewien? :) U mnie dziala elegancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hmm z ego co pamietam to nie dzialaly wogel wysokie mnozkini - kolo 15 itp, chodzilo i wlasnie o nie, poniewaz max fsb to 146 wyciagalem. NIe wiem jak Ty masz 166 :P, kt266a nie ma dzielnika 1/5 wiec zapewne masz 41,5 mhz dla pci. Robiles jakies mody mobo ?, chlodzenie mostka standardowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 13x chodzi elegancko. Przy 16x nie chcial sie system odpalic itp. Modow zadnych nie robilem, nie znam sie :) Zreszta, juz dawno nie latalem na 166fsb, jakos procek sie nie lubi z ta mobo :/ DUT3C chodzil ciagle, a ten tylko kilka dni. z tym 41.5MHz dla PCI to nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale po prostu nie mialem zadnej karty na PCI :) Chlodzenie mostka to radiator z gf2mx z wentylatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Pewnie ze drut-mod dziala, mialem ta plyte i spokojnie na niej jechalem 13x145 na nowym duronie i nie bylo zadnych problemow, bez dodatkowych modow na plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 13x chodzi elegancko. Przy 16x nie chcial sie system odpalic itp. Modow zadnych nie robilem, nie znam sie :) Zreszta, juz dawno nie latalem na 166fsb, jakos procek sie nie lubi z ta mobo :/ DUT3C chodzil ciagle, a ten tylko kilka dni. z tym 41.5MHz dla PCI to nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale po prostu nie mialem zadnej karty na PCI :) Chlodzenie mostka to radiator z gf2mx z wentylatorem41,5MHz na PCI to poprostu zabójstwo dla twardziela-długo tak nie pociągnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Pewnie ze drut-mod dziala, mialem ta plyte i spokojnie na niej jechalem 13x145 na nowym duronie i nie bylo zadnych problemow, bez dodatkowych modow na plycie. mi 13x tez dzialal, sprawdzaliscie wyzsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Mam pytanie czy na tej płytce będzie działał normalnie Durak 1800MHz bo mam kumpla z taką płytka a chłopak przymieża sie do takiego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 yy to jak kocurek pisze nie katuje go wiecej :| RS: jak bede mial chwile i bede trzezwy to zrobie cos >13x :) Yasiu22: z nowym biosem ponoc dziala, ale nie dam glowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...