Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zastanawiam sie nad kupnem audigy albo HERCULES Fortissimo II. Slyszalem ze hercules jest lepszy ale strasznie go trudno dostac:((. Aha czy jakosc 2d audigy sie polepszyla od live?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Uzywam Audigy i wbrew wielu opiniom jestem BARDZO zadowolony z zakupu. Zestaw glosnikow kosztowal nie wiecej niz 500zl ,a roznica w porownaniu do mojej poprzedniej karty(SB1024 LIVE!) jest ogromna i w grach i sluchajac muzyki itd...polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zastanawiam sie nad kupnem audigy albo HERCULES Fortissimo II. Slyszalem ze hercules jest lepszy ale strasznie go trudno dostac:((. Aha czy jakosc 2d audigy sie polepszyla od live?? Najleprze połączenie to SB Audigy Platinium EX + zestaw głośników 5+1 z wejściem cyfrowym. :twisted: Ale to kosztuje... :lol: Słyszałem, że różnica pomiędzy Audigy i Live 5.1 jest niewielka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ja wole miec SB 128 i glosniki 250W+jakis wzmacniacz niz Sb Live 5.1 i glosniki od kompa. Taki juz jestem poprostu lubie umcasy (umc umc umc umc) :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ehhh to ja juz naprawde nie wiem co kupic:(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kado Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ja bym wził audigy aaaaaaa Piratez lamkaa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 o boze jeszcze ciebie ty brakowalo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 kiedys mowilem: Diamond S70 (ESS Maestro2) Pozniej tylko Diamond S90 (Vortex Aureal A3D) wkoncu na rynku pojawila sie kolejna karta, ktora bila SB Live!... Diamond Monster Sound MX300 (Vortex II Aureal A3D2) gdy firma Diamond padala, wypuscila jeszcze MX400 (Sensaura, A3D3.0, EAX itp) ale juz nie bylo szans by kupic ja w kraju... co nam pozostalo? jakosc 2D... tylko SB Live! wiec Audigy jest dla mnie teraz najlepsza karta. Oferuje EAX (dzwiek dookolny), dekoduje AC3 i posiada Firewire. O Herculesie nic nie wiem... a to oznacza, ze hitem to on nie jest. Moze byc swietny ale napewno nie "epokowy" a tylko takie karty muzyczne sa czegos warte... wkoncu muzyke wymienia sie raz na pare lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 A tak miedzy wierszami chcialbym zadac pytanie... na ktore chyba nikt nie zna odpowiedzi.... Kiedy kuswa CREATIVE zastosuje technologie Aureal w ukladach Sound Blaster!!!??? Kto gral w Unreal T, Q3A czy Rally Championship majac wlaczone A3D 2.0 to wie do czego tesknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ehhhhh no wiec kupilem audigy(ale chyba z przymusu bo herculesa w szczecinie nie ma:() ehhhh jak przyjde do chaty to wam powiem czy sie oplacalo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 A tak miedzy wierszami chcialbym zadac pytanie... na ktore chyba nikt nie zna odpowiedzi.... Kiedy kuswa CREATIVE zastosuje technologie Aureal w ukladach Sound Blaster!!!??? Kto gral w Unreal T, Q3A czy Rally Championship majac wlaczone A3D 2.0 to wie do czego tesknie. Mielm kiedys MX300 to byla karta iten A3D V2.szok a w BLASTERKA nadal tego niema no moze jakies tam szczepy w audigy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 oj na pewno będziesz zadowolony, ja jestem z moje niezmiernie... :) PS. Ostatnio odpaliłem ta dzwiękową-zintegrowaną to sie wystraszyłem i uciekłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 oj na pewno będziesz zadowolony, ja jestem z moje niezmiernie... :) PS. Ostatnio odpaliłem ta dzwiękową-zintegrowaną to sie wystraszyłem i uciekłem... A podłącz do takiego SB Audigy słuchawki (Sennheisera seri 500 albo 600 czy odpowiednik Beyerdynamika)najlepiej poprzez wzmacniacz słuchawkowy. Czar pryśnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgaw Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 A tak miedzy wierszami chcialbym zadac pytanie... na ktore chyba nikt nie zna odpowiedzi.... Kiedy kuswa CREATIVE zastosuje technologie Aureal w ukladach Sound Blaster!!!??? Jak na razie nie slyszalem, by Creative chcial ta technologie wlozyc do swoich kart. Osobiscie testowalem kilkanascie kart dzwiekowych roznych producentow i najbardziej jestem zadowolony z kart firmy TerraTec. Jesli kogos interesuje to polecam link na tomshardware porownujacy TerraTec 6Fire 24/96 z SB Audigy! Na prawde warto przeczytac. A tak swoja droga to dlaczego Creative do tej pory nie ma mozliwosci nagrywania dzwieku z probkowaniem 24bity i czestotliwoscia 96 kHz ? link to testu - angielski wymagany: http://www4.tomshardware.com/video/02q1/02...0115/index.html z pozdrowieniami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 A tak miedzy wierszami chcialbym zadac pytanie... na ktore chyba nikt nie zna odpowiedzi.... Kiedy kuswa CREATIVE zastosuje technologie Aureal w ukladach Sound Blaster!!!??? Jak na razie nie slyszalem, by Creative chcial ta technologie wlozyc do swoich kart. Osobiscie testowalem kilkanascie kart dzwiekowych roznych producentow i najbardziej jestem zadowolony z kart firmy TerraTec. Jesli kogos interesuje to polecam link na tomshardware porownujacy TerraTec 6Fire 24/96 z SB Audigy! Na prawde warto przeczytac. A tak swoja droga to dlaczego Creative do tej pory nie ma mozliwosci nagrywania dzwieku z probkowaniem 24bity i czestotliwoscia 96 kHz ? link to testu - angielski wymagany: http://www4.tomshardware.com/video/02q1/02...0115/index.html z pozdrowieniami... Tak ale ten Terratec kosztuje w Polsce 900-1000zł a Audigy 2 razy mniej... Generalnie Terratec to audiofelska firma i ceny jej produktów oscylują pomiędzy 1000 -3000 zł :cry: Ja kupilem Terrateca 512 jeden z najtańszych (znalazłem za 170zł) wspiera A3D i EAX ale tylko w wersji 1. Do jakości przez prawdziwe słuchawki można się przyczepic głównie do szumów. Terrateki są bardzo czułe na zakłucenia i trzeba kartę zaekranowac.. Przez zwykłe głośniki oczywiście żadnych szumów nie słychać. Znieksztalcenia przy odtwarzaniu mp3 niewyczuwalne jek będzie przy wav jeszcze nie wiem. Z resztą za tą cenę to nie znalazłęm karty o lepszych parametrach akustycznych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 no i zapodalem sobie te audigy do kompa i odrazu zonk:(( nie dostalem sterownikow do niej u mislame sciagac jakies dziwne:(( wieecie moze gdzie mozna pelne sterowniki sciagnac z control panelem takim jak w live??? Aha na tych sterach nie moge zmusic karty do tego zeby na drugim wyjsciu grala:((. Co do samej karty to polepszyla sie troche jakosc i wzmocnione sa basy hehehhe to na tyle pozniej nieco napisze jak znajde te parszywe stery:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgaw Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Tak ale ten Terratec kosztuje w Polsce 900-1000zł a Audigy 2 razy mniej... Generalnie Terratec to audiofelska firma i ceny jej produktów oscylują pomiędzy 1000 -3000 zł :cry: Ja kupilem Terrateca 512 jeden z najtańszych (znalazłem za 170zł) wspiera A3D i EAX ale tylko w wersji 1. Do jakości przez prawdziwe słuchawki można się przyczepic głównie do szumów. Terrateki są bardzo czułe na zakłucenia i trzeba kartę zaekranowac.. Przez zwykłe głośniki oczywiście żadnych szumów nie słychać. Znieksztalcenia przy odtwarzaniu mp3 niewyczuwalne jek będzie przy wav jeszcze nie wiem. Z resztą za tą cenę to nie znalazłęm karty o lepszych parametrach akustycznych. I tu się mylisz. Karty kosztują od 70 zł do 1000 zł - te droższe są przeznaczone dla rynku zaawansowanego audiofilskiego. Natomiast co do ekranowania.Skoro masz szum w słuchawkach a ie ma ich w głośnikach - zmień słuchawki na bardziej optymalne ;). Przyznaję rację - za tą cene nie znajdzie się lepszej karty na rynku - wyjście optycne z możliwością skalowania dźwięku (Creative ma tylko 44 kHz bez możliwości skalowania), no i co mi się bardzo spodobało - możliwość zlinkowania wejścia cyfrowego na karcie od CD-Romu do wyjścia optycznego karty!!! Dżwięk puściłem na zestaw HIFI - rewelacja!!! W każdym razie cena jest chyba OK. Nie wybiorę Creativa nigdy, bo ciągle mam jakieś kłopoty ze sterami... Ale taki lajf ... zdrów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Co do sterow to live rulez! probwaliscie instalowac to gowno(SB live 5.1 / 1024) na 95? polecam jak nie odpalicie jak lamuchy kreatora to bedzie "msgrvman spowodowal blad" przy starcie windy. AWE 64 chodzi super ale wali sie dzwiek w divixach. ---------------------------------------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ehh piracie, troche kreatywnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zastanawiam sie nad kupnem audigy albo HERCULES Fortissimo II. Slyszalem ze hercules jest lepszy ale strasznie go trudno dostac:((. Aha czy jakosc 2d audigy sie polepszyla od live?? zobacz tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 piracie-wyczek tez tu jest :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 I tu się mylisz. Karty kosztują od 70 zł do 1000 zł - te droższe są przeznaczone dla rynku zaawansowanego audiofilskiego. Natomiast co do ekranowania.Skoro masz szum w słuchawkach a ie ma ich w głośnikach - zmień słuchawki na bardziej optymalne ;).Chodziło mi o to ze Terratec robi karty głównie aduiofilskie ale nie tylko...przeciez kupiłem model (512 Digital) za 169zł. Co do szumu to na Sennheiserach 5XX słychać duzo więcej niż na glośnikach kompterowych i żeby usłyszeć tyle samo na głośnikach trzeba by było kupić coś za conajmniej 2,5 tys zł (za parę) + wzmacniacz. No chyba ze optymalne to słuchawki... :wink: Sam Terratek o problemie szumów pisał w sekcji FAQ w manualu do karty 512. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 dobra poradzilem sobie jakosc i pierwsze spostrzezenia to lepszy bass i ciut lepsza jakosc dzwieku. Co do gier to w TO czasami dziwne rzeczy sie dzieje typu przy klekaniu nagle glos sie zmienia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 a ja mam audigy i <span style="color:red;">[ciach!]</span>a hula jak szalony, tylko na win98 w q3 miałem jakieś trzaski i szumy. Trzeba było wyłączyć efekty eaxa. Na winXP problemu nie było. To jedyny minus jaki zdołałem wyczaić na moim audigy dzwięk jest boski - ciekawe co będzie jak dołoże basiory JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 heheheh to dlaczego w podpisie masz fucking audigy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...