Skocz do zawartości
kaktusr

R9000Pro Spory problemik prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam ze tak powiem do naprawienia redona 9000 pro karta jest dla mnie bardzo atrakcyjna tym bardziej ze jest to wersja vivo i jest lepsza o wiele od mojego g2mx

Problem polega na tym ze koles przekrecil z deka ta karte no i teraz sa problemy. Zalozylem nowy wentylatorek na gpu ktore nie osiaga za duzej temperatury lecz jednak po 5 minutach w 3d marku komp sie wywiesza (czarny ekran) a po ponownym uruchomieniu zle wyswietla kolory gdy z deka ostygnie jest ok ale po krotkiej pracy znowu to samo. Zauwazylem ze pamieci sie bardzo nagrzewaja i z tego co sie dowiedzialem zmiany barwy wynikaja z przegrzania pamieci. Nie ma na nich zadnych radiatorow czy zamatowanie radiatorow na pamieciach da cos wogole ? czy uda mi sie jeszcze naprawic ta karte ? Prosze o odpowiadzi i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale problem w tym ze ona nie jest podkrecona chyba ze kurde bios jest jakis zmieniony ale chyba nie sam nie wiem bo mialem tylko chwile na to zeby ja prztestowac w pracy. czym mam sprawdzic jaki ma bios i jakie taktowania moj 9000 pro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to lipa redon sie ze tak powiem zesra*** teraz wyswietla w biose rozowe napisy a w windzie sa czarne smugi tak ze nic prawie nie widze nawet jak zamatuje chlodzenie (wentylator duzy) na pamieci i nie grzeja sie ma ktos jakis pomysl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi