kaktusr Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Witam mam ze tak powiem do naprawienia redona 9000 pro karta jest dla mnie bardzo atrakcyjna tym bardziej ze jest to wersja vivo i jest lepsza o wiele od mojego g2mx Problem polega na tym ze koles przekrecil z deka ta karte no i teraz sa problemy. Zalozylem nowy wentylatorek na gpu ktore nie osiaga za duzej temperatury lecz jednak po 5 minutach w 3d marku komp sie wywiesza (czarny ekran) a po ponownym uruchomieniu zle wyswietla kolory gdy z deka ostygnie jest ok ale po krotkiej pracy znowu to samo. Zauwazylem ze pamieci sie bardzo nagrzewaja i z tego co sie dowiedzialem zmiany barwy wynikaja z przegrzania pamieci. Nie ma na nich zadnych radiatorow czy zamatowanie radiatorow na pamieciach da cos wogole ? czy uda mi sie jeszcze naprawic ta karte ? Prosze o odpowiadzi i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 A spróbuj najpierw zniżyć taktowanie pamięci znacznie tak żeby sie nie grzały, jesli nie będzie błędów to znaczy że radiatory powinny pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 no ale problem w tym ze ona nie jest podkrecona chyba ze kurde bios jest jakis zmieniony ale chyba nie sam nie wiem bo mialem tylko chwile na to zeby ja prztestowac w pracy. czym mam sprawdzic jaki ma bios i jakie taktowania moj 9000 pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 BIOS to nie wiem ale taktowania sprawdź RivaTunerem albo Everestem (dawna AIDA32). Ale mówisz że sie grzeją, więc nawet jeśli nie podkręcone to zniż tak żeby sie nie grzały i sprawdź błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 no to lipa redon sie ze tak powiem zesra*** teraz wyswietla w biose rozowe napisy a w windzie sa czarne smugi tak ze nic prawie nie widze nawet jak zamatuje chlodzenie (wentylator duzy) na pamieci i nie grzeja sie ma ktos jakis pomysl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...