Skocz do zawartości
Q

| Samochody |

Rekomendowane odpowiedzi

Dacia :?:  :lol: Większego shitu wziąć nie mogłeś. Już lepsza jest Lada.

do mnie to ???? wez idz sie rzuc na plecy i pomachaj uszami a pozniej jeszcze raz przeczytaj moj post !!

tej dacii jeszcze nie ma wsprzedarzy a wedlug zapowiedzi z dacia to ma wspolna tylko nazwe jest to nic innego jak renoowka talia w "innym opakowaniu".... pewnie beda powtarzac na tvn turbo to se oblukajcie tylko nie pamietam tytooloo programu garaż chyba ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wy tu o autkach  nie z tej ziemi dla szaraka polaka a  mnie zaciekawila pare dni temu na tvnturbo nowa dacia logan  !  wyglad taki sobie  bebechy  od tali  bagaznik tez nie mniejszy  a cena ma nie przekraczac  5tys ojro  IMO  ciekawe autko jezeli bedzie  niezawodne , zrobione z mysla o rynkach w krajach wschodu "rozwijajacych sie " .....

Jeśli o mnie chodzi, to lepiej jest kupic samochód używany, zamiast nowego szajsu po tej samej cenie. Zwłaszcza teraz, kiedy sprowadzenie samochodu jest znacznie łatwiejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOLKU :D

Przeciesz Dacia to RENAULT a ten Logant to prawie to samo co Talia. Ma bardzo dużo wspólnych częscie. To nie jest wcale taki shit!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol no ja tez jestem takiego samego zdania za 20tys to mozna takie autko z za odry przywiesc ze hey !!. ale nie wszystkie ludziska chca sprowadzane czy uzywane ,a to zautko za 5 tys ojro to pewnie zainteresuje nie jednego szaraczka polaczka . Zoltar no wlasnie to ta dacia nawet kolorek identyko w tym programie był ;] (czyzby byl tylko jeden do wyboru :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie to ???? wez idz sie rzuc na plecy i pomachaj uszami a pozniej jeszcze raz przeczytaj moj post !!

tej dacii jeszcze nie ma wsprzedarzy a wedlug zapowiedzi z dacia to ma wspolna tylko nazwe jest to nic innego jak renoowka talia w "innym opakowaniu".... pewnie beda powtarzac na tvn turbo to se oblukajcie tylko nie pamietam tytooloo programu garaż chyba ..

No nawet jeśli jest to "Talia w innym opakowaniu" to i tak wg mnie nie ma gorszych marek nie Citroen, Renault i Peugot. No chyba tylko te najnowsze modele Renault i Peugot (np. Laguna, Megane, Espase, 307, 407) są pod względem wyglądu zarąbiste, ale pod względem technicznym odchodzą od normy. Przykład - mój kumpel po zakupie Laguny był chyba z 4 razy w serwisie w ciągu 2 miechów. Inny przykład to właśnie na TVN Turbo były przykłady jak to fajnie odpryskuje lakier na najnowszych modelach Megane.

A co do samej Dacia - to jest to tania, rumuńskia, wielka kupa. Być może się teraz coś zmieniło ale szczerze wątpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt miliony francuzoow i nie tylko jezdza zlomam :lol: pokaz mi firme . koncern ktory nie mial w swojej histori wpadki .. ? a co do rumusnkiej kupy to jak juz wyzej ktos wspomnial .. dacia nalezy do reanult .. a czy kupa to czas pokaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt miliony francuzoow i nie tylko jezdza zlomam  :lol: pokaz mi firme . koncern ktory nie mial w swojej histori wpadki  .. ? a co do rumusnkiej kupy to jak juz wyzej ktos wspomnial  .. dacia  nalezy do reanult .. a czy kupa to czas pokaze

Żebyś wiedział że złomami :wink: Nie mówię o markach które miały wpadki tylko o obecnym Renault i innych francuskich samochodach. Kiedyś były to super samochody a teraz są to wg mnie średniaki.

A co do Daci to poczekamy zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tanie auta.

buahahahahha

czasy komuny sie skonczyly;]

teraz gdy vw przejol to ceny ma takie same jak u vw;]

True, true.... :)

Te samochody maja tylko znaczek i nazwe Skoda - reszta to audi i vw....

Jakość wnętrza w Skodzie i materiały różnią się od Audi :wink: ,

silniki i niektóre płyty podłogowe są podobne bo nie opłaca się robić 2 zbliżonych do siebie płyt.

no ale ceny tez sie roznia i to ZNACZNIE...boze co za porownanie skody z audi...tak samo moglbym porownywac audi z mercem albo ferrari...skoda=50-60000zeta , a audi 100000 i wiecej...wiec porownujmy podobne cenowo samochody a nie 100% drozsze

LPC, jest taka zasada, "nie kupuje się aut na F, czyli FORD, FIAT i FRANCUSKIE".

bueheheehehe...taka zasade to se wsadz w... zad:lol: jasne....to ja wymysle zasade ze nie kupuje sie aut ponizej 60000tysiecy i co??? rownie bezsensowna jak twoja....kupuje sie auta na jakie czlowieka stac , a nie wedlug jakichs smiesznych "literowych" zasad...btw Ferrari(jest na F) tez bys nie kupil???

no ale przeciez zapomnialem ze jestes stalym bywalcem()chwaliles sie kiedys) forow samochodowych i o tunningu...przepraszam psze pana...juz nic nie powiem.... shame on me :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC, jest taka zasada, "nie kupuje się aut na F, czyli FORD, FIAT i FRANCUSKIE".

Wiesz o tym ze model jaguara (nie pamietam dokladnie ktory) to podwozie maja od Forda Mondeo ???

wogole co ty wiesz o autach (ja tez prawie nic)

takie gadanie mnie denerwuje, wymadrza sie i tyle

jezdziles kiedys autem wogole??

nie mowie ze sa to super auta, ale BEZ PRZESADY

macie tutaj cytat z jednego z forum:

Toyota=expensive Lexus?

This is dumb comment, esp in this modern day of parts/platform sharing. Everycar is a cheaper/expensive version of another, and car companies usually have multiple ties with others.

by that logic,

Jaguar= expensive Ford (X-Type rebadged Ford Mondeo, S-Type rebadged Lincoln LS)

Volvo=expensive Ford/Mazda(Volvo S40 uses platform from next Ford Focus, Mazda 3)

Cadillac = expensive GM (Escalade is a rebadged Yukon, Chevy Tahoe using GMT800 platform)  

Audi = epensive VW (Golf=A3, Passat=A4, Audi TT uses VW Golf platform and engine 1.8T)

SAAB=expensive Subaru/GM (9-2X based off Impreza, 9-7X based off GM platform)

Mercedes-Benz= expensive Chrysler/Dodge(Crossfire=SLK, Charger/300M uses E-Class parts, next ML-class will share platform with next Cherokee)

Acura=Espensive Honda

Infiniti=Expensive Nissan

Ferrari=expensive Maserati(Quattroporte uses Ferrari V-8, Maserati MC12 is a rebadged Enzo)

Rolls-Royce=expensive BMW(R-R uses BMW V-12 and platform)

Bently=expensive VW(Bentley Continental uses VW's W-12, which is built from two VR6s, etc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tanie auta.

buahahahahha

silniki i niektóre płyty podłogowe są podobne bo nie opłaca się robić 2 zbliżonych do siebie płyt.

no ale ceny tez sie roznia i to ZNACZNIE...boze co za porownanie skody z audi...tak samo moglbym porownywac audi z mercem albo ferrari...skoda=50-60000zeta , a audi 100000 i wiecej...wiec porownujmy podobne cenowo samochody a nie 100% drozsze

bueheheehehe...taka zasade to se wsadz w... zad:lol: jasne....to ja wymysle zasade ze nie kupuje sie aut ponizej 60000tysiecy i co??? rownie bezsensowna jak twoja....kupuje sie auta na jakie czlowieka stac , a nie wedlug jakichs smiesznych "literowych" zasad...btw Ferrari(jest na F) tez bys nie kupil???

no ale przeciez zapomnialem ze jestes stalym bywalcem()chwaliles sie kiedys) forow samochodowych i o tunningu...przepraszam psze pana...juz nic nie powiem.... shame on me :lol:

Ferrari też się psują i to bardzo, przytocze taką historie, był pewien człowiek w Mediolanie u swojego przyjaciela i widział prawie wszystkie modele Porsche i BMW, i widział tylko 1 Ferrari i pyta się swojego przyjaciela dlaczego w tak bogatym mieście tak mało ferrari, a on mu na to "bo to tandeta co się szybko psuje, nikt nie chce tym jeździć" .

Fordy się baaardzo często psują, nawet są bardzo duż eproblemy z St220, Fiat no o wiadomo, a co do francuskich aut to na tvnturbo widziałem ostatnio odpryski na nowej megane, oraz te dowcipy na topgear "to auo jest francuskie więc zaraz wszystko odpadnie" też nie są bez powodu mówione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jeszcze jedno pytanie.  

Czy oktavia RS to jest ten sam samochód z kilkoma bajerami co 1.8T ? Tylko ze z innym chipem?

Octavia RS posiada silnik 1,8T .

Tutaj dowód:

Engine

Configuration 1.8 Liter Turbocharged Inline 4

Valvetrain DOHC 5 Valves / Cylinder

Displacement 1781 cc / 108.7 cu in

Power 132.0 kW / 177.0 bhp at 5500 rpm

Torque 235.0 Nm / 173.3 ft lbs at 1950-5000 rpm

Bore 86.4 mm / 3.40 in

Stroke 81.0 mm / 3.19 in

Compression Ratio 9.5:1

Bhp / Liter 99.38 bhp

Redline Not Available

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tanie auta.

buahahahahha

Ferrari też się psują i to bardzo, przytocze taką historie, był pewien człowiek w Mediolanie u swojego przyjaciela i widział prawie wszystkie modele Porsche i BMW, i widział tylko 1 Ferrari i pyta się swojego przyjaciela dlaczego w tak bogatym mieście tak mało ferrari, a on mu na to "bo to tandeta co się szybko psuje, nikt nie chce tym jeździć" .

Fordy się baaardzo często psują, nawet są bardzo duż eproblemy z St220, Fiat no o wiadomo, a co do francuskich aut to na tvnturbo widziałem ostatnio odpryski na nowej megane, oraz te dowcipy na topgear "to auo jest francuskie więc zaraz wszystko odpadnie" też nie są bez powodu mówione.

ehhh....a jezdziles kiedys ktoryms z nich????? gdzies cos uslyszales w programie, na forum i teraz spiewasz tak jak tamci...co to za tlumaczenie ze ktos, cos, komus....jesli znasz problem z z autopsji to sie wypowiadaj...a skad wiesz czy jakim programie w tv "specjalnie nie lubia" damej marki??? podobnie w jakims programie mogliby mowic ze procki amd sa do kitu itd...i co rzczywiscie sa???

moi starsi mieli fiata palio przez 2 lata....i szczerze mowiac nie mozna bylo narzekac...oczywiscie nie jest to klasa lux ale wystarczalo...nic sie nie popsulo przez ten czas(no dobra na koniec te "balwanki"(z tylu przy zawieszeniu - chyba tak to sie nazywa) , ale to tylko dlatego ze fura byla mocno obciazana i po prostu nie wytrzymalo...to co mozna fiatowi zarzucic to dziwna polityka cenowa...takie palio teraz kosztuje wlasciwie tyle samo, co octavia...teraz mamy octavie i jest to naprawde super samochod...

wiec nie rzucaj smiesznych tekstow wylapanych z tv albo forow...imho uwazasz sie za niewiadomo kogo, a wiele nie wiesz....ahh ta gimnazjalna mlodziez :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tanie auta.

buahahahahha

ehhh....a jezdziles kiedys ktoryms z nich????? gdzies cos uslyszales w programie, na forum i teraz spiewasz tak jak tamci...co to za tlumaczenie ze ktos, cos, komus....jesli znasz problem z z autopsji to sie wypowiadaj...a skad wiesz czy jakim programie w tv "specjalnie nie lubia" damej marki??? podobnie w jakims programie mogliby mowic ze procki amd sa do kitu itd...i co rzczywiscie sa???

moi starsi mieli fiata palio przez 2 lata....i szczerze mowiac nie mozna bylo narzekac...oczywiscie nie jest to klasa lux ale wystarczalo...nic sie nie popsulo przez ten czas(no dobra na koniec te "balwanki"(z tylu przy zawieszeniu - chyba tak to sie nazywa) , ale to tylko dlatego ze fura byla mocno obciazana i po prostu nie wytrzymalo...to co mozna fiatowi zarzucic to dziwna polityka cenowa...takie palio teraz kosztuje wlasciwie tyle samo, co octavia...teraz mamy octavie i jest to naprawde super samochod...

wiec nie rzucaj smiesznych tekstow wylapanych z tv albo forow...imho uwazasz sie za niewiadomo kogo, a wiele nie wiesz....ahh ta gimnazjalna mlodziez :lol:

Słuchaj, a gdzie napisałem, że jestem guru w samochodach, gdzie się niby chwaliłem, że taki znawca jestem.

Fordy się naprawde baardzo psują, a najwięcej Mondeo TDCI co chwile w nich coś pada. A francuskie, ostatnio w znajomym mi Citroenie C3 padła pompa paliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tak na odstresowanie taki tekst mojego znajomego:

"Nie kupię Niemieckiego samochodu, bo składają go Turcy, wolę japońskie, bo składają roboty"

A michalak, widzę, że ty niczym gogo yobari (albo jak jej tam było) z Kill Bill vol.1 stwierdzisz: FERRARI ITALIAN TRASH :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tak na odstresowanie taki tekst mojego znajomego:

"Nie kupię Niemieckiego samochodu, bo składają go Turcy, wolę japońskie, bo składają roboty"

A michalak, widzę, że ty niczym gogo yobari (albo jak jej tam było) z Kill Bill vol.1 stwierdzisz: FERRARI ITALIAN TRASH :>

Ferrari to piękne auta, i jakbym miał kupe kasy to bym sobie 2 kupił, bo jest mała szansa że się 2 w tym samym czasie popsują :) i zawsze mógłbym 1 jeździć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mondeo wcale tak często się nie psuje... A, że ma takie opinie to wynik właścicieli, którzy skąpią na dobry serwis... A, że silnik TDCi miał wadę to fakt... Zostały już poprawione... A zawieszenie jakie jest w Mondeo ma dużo lepsze parametry, niż nawet Audi A6... Je będzie już tylko ratować elektronika. A w Mondeo Esp też chyba jest :twisted:

Kuzyn przez 2 lata na 3 większe "naprawy" wydał około 10 tys. zł... Wspomniana przeze mnie Omega (Temat o Megane => 250 na liczniku) kosztowała znajomego 50 tys. zł z paliwem w samym roku 2003 !!!

Więc albo się ma kasę na naprawy, albo biadoli, że się ciągle psuje... Auto często i dosyć mocno eksploatowane MUSI SIĘ PSUĆ :twisted:

I nie ma różnicy, czy to Bmw, czy "marny" Fiat...

Swoją drogą Omesia ma składany praktycznie nowy silnik... (Stary został wał i blok) :lol: Nie dlatego, że reszta była do d... (Wymiana panewek, a raczej 1) Bo taki HUMOR ma jej właściciel...

Mam doczynienia z wieloma np. Dajewami... I co... Niektóre w ogóle się nie psują... A inne co pewien czas mają jakiś element do wymiany... Trochę szczęścia, ale również PRAWIDŁOWE użytkowanie.

Sama zasada trzech F jest głupia i żartobliwa...:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie na swiecie moga istniec tylko dwa samochody ;) Shelby Mustang GT500E Eleanor z 60 sekund :) http://i12.ebayimg.com/02/i/02/06/07/05_12_sb.JPG i Aston Martin Vanquish http://carad.ebayimg.com/i1/02/a/02/04/b9/11_4.JPG marzenia jak dobrze ze nic nie kosztuja....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszeliscie o zabojcy ferrari, porshe itd

Ford GT

pelny amerykanski muscle

jak go pokazywali w top gear i uslyszalem jego odglos to odpadlem....

nic nie jest temu rowne.

Oprocz lancera evo VIII mr to jest drugie moje marzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mondeo wcale tak często się nie psuje... A, że ma takie opinie to wynik właścicieli, którzy skąpią na dobry serwis... A, że silnik TDCi miał wadę to fakt... Zostały już poprawione... A zawieszenie jakie jest w Mondeo ma dużo lepsze parametry, niż nawet Audi A6... Je będzie już tylko ratować elektronika. A w Mondeo Esp też chyba jest :twisted: 

Kuzyn przez 2 lata na 3 większe "naprawy" wydał około 10 tys. zł... Wspomniana przeze mnie Omega (Temat o Megane => 250 na liczniku) kosztowała znajomego 50 tys. zł z paliwem w samym roku 2003 !!!

Więc albo się ma kasę na naprawy, albo biadoli, że się ciągle psuje... Auto często i dosyć mocno eksploatowane MUSI SIĘ PSUĆ :twisted: 

I nie ma różnicy, czy to Bmw, czy "marny" Fiat...

Swoją drogą Omesia ma składany praktycznie nowy silnik... (Stary został wał i blok) :lol:  Nie dlatego, że reszta była do d... (Wymiana panewek, a raczej 1) Bo taki HUMOR ma jej właściciel...

Mam doczynienia z wieloma np. Dajewami... I co... Niektóre w ogóle się nie psują... A inne co pewien czas mają jakiś element do wymiany... Trochę szczęścia, ale również PRAWIDŁOWE użytkowanie.

Sama zasada trzech F jest głupia i żartobliwa...:wink:

Od wszystkiego są wyjątki. Np. SL500 pewnej kobiety z Lublina bardzo się psuje i są poważne problemy z serwisem w Polsce, pamiętam jak dostarszali w Niemczech nowe BMW7, i pewien człowiek pojechał gdzieć kilkaset kilometrów od domu i jak wracał to włączył mu się TRYB AWARYJNY i auto jeździło tylko do 3 biegu i to na 2/3 obrotów, nic nie działało. Właściciel wkurzony na BMW, ale serwis nie mógł sobie z tym .

poradzić, w końcu klientowi dali zupełnie nową 7.

Nowe Mercedesy podobno bardzo często mają awarie, głównie przez elektronike.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi