Neo_x Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 siemka... wlasnie ogladam tvn turbo.. i teraz gosciu mowi ze osoby w wieku od 13 do 18 roku musza jezdzic na skuterach z karta motorowerowa a osoby powyzej 18 roku zycia moga jezdzic tylko na dowod osobisty... oczywiscie skuterek do 50cm3.. powiedzcie co o tym sadzicie... aha.. i taka propo... wie ktos gdzie w wawie jest jakas wyporzyczalnia skuterkow? bo na okres wakacyjny to bardzo fajna opcja zeby gdzies za miasto wyjechac :) pozdro :) thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 motorowery czyli maszynki o pojemnosci do 50ccm wystarczy dowod po 18roku zycia, lub karta motorowerowa dla 13-18 - tak jak napisales ;) skutery? hmm nie lepiej cos z biegami ? ;) update: Art. 96. 1. Dokumentem stwierdzającym uprawnienie do kierowania przez osobę, która nie ukończyła 18 lat: *motorowerem - jest karta motorowerowa lub prawo jazdy; 2. Kartę rowerową lub motorowerową może uzyskać osoba, która wykazała się niezbędnymi kwalifikacjami i osiągnęła wymagany wiek: 10 lat w przypadku karty rowerowej i 13 lat w przypadku karty motorowerowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 motorowery czyli maszynki o pojemnosci do 50ccm wystarczy dowod po 18roku zycia, lub karta motorowerowa dla 13-18 - tak jak napisales ;) skutery? hmm nie lepiej cos z biegami ? ;) osobiscie wolal bym z biegami ;) ale skuter pewnie szybciej gdzies w wawie porzycze :) tylko gdzie?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Coś ściemniają, ja jeździłem skuterkiem 50cm3 jak miałem 16lat na karte rowerową, dwa razy zatrzymali mnie policjanci i nic nie mówili :), u mnie po miście dużo takich dzieciaków jeździ więc coś ściemniają z tą kartą motorowerową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Coś ściemniają, ja jeździłem skuterkiem 50cm3 jak miałem 16lat na karte rowerową, dwa razy zatrzymali mnie policjanci i nic nie mówili :), u mnie po miście dużo takich dzieciaków jeździ więc coś ściemniają z tą kartą motorowerową.Aby poruszac sie skuterem, nalezy posiadac karter motorowerowa ;] Pytalem sie przed chwila kuzyna ktory jezdzi na tym :) ( ma 14 lat ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 http://www.skutery.waw.pl/wypozyczalnia.htm "Skuter może wypożyczyć osoba dorosła (mająca ukończone 18 lat), która ma obowiązek przedstawić dwa dokumenty ze zdjęciem, potwierdzające tożsamość. Przy czym na czas wypożyczenia jeden z dokumentów pozostaje w depozycie" nic tu nie ma o jakis kartach ;) ale nie zaciekawilo mnie :| : "Uwaga! do końca czerwca wszystkie skutery są zarezerwowane" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Skuter może wypożyczyć osoba dorosła - nic tu nie ma o jakis kartach ;)jestes dorosly - nie potrzebujesz karty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 dobra... ok :P a teraz fajnie bylo by jakies wyporzyczalnie skuterkow w wawie znalezc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 A tak się zapytam, jak wam taki skuter ukradną, albo go rozwalicie to co wtedy? Pokrywa to ubezpieczenie, czy musimy z własnej kieszeni wykładać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 A cza kask na to?,kuzynowi wujek kupił,i jezdze nim,tucze do pięknie w 3 tygodnie 600km:Pi jusz jak 1 ras na niego siadłem(wogule w zyciu na cos co ma silnik i2 koło)zaliczyłem wiraża na piasku,ale nic,i na liczniku 60 a ja prułem na nim 55,więc dobry chyba wynik?ale tym popolach nie pojezdzi!,niskie zawiszenie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wypożyczanie skutera jest strasznie drogie. Nie opłaca się bo krzyczą 25-40 zł za godzinę. Lepiej kup sobie coś. Np. Simson SR50. Skuter, ale z manualnymi biegami. Za 1200-1500zł można dostać wypasiony egzemplarz, często po tuningu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Ja chcialbym miec wlasny skuter, tylko trza miec 5 tysiaczkow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 5 tysiaków,to jusz kupie sobie auto:Pa ile skutery mogą miec max koni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Ja chcialbym miec wlasny skuter, tylko trza miec 5 tysiaczkow :/patrz 2posty wyzej, dobrego simsona kupisz juz za <2k i masz na tym jakas zabawe, najwazniejsze - masz biegi :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ile skutery mogą miec max koni?ile klient zapragnie ;) a jesli chodzi Ci o ogolnie o motorower to: "motorower" - pojazd jednośladowy lub dwuśladowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej nieprzekraczającej 50 cm3, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h; czyli wiekszosc tego co jezdzi wykracza poza przepisy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 No bo ja jezdziilem 55 a na liczniku 60 i to po czasie 5min jak cos co ma silnik wsiadelm 1 ras:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Za 5 tysięcy to możesz jakąs Yamahe DT fajną kupić albo małego ścigacza a nie skuterek.Wyporzyczyć oczywiscie ale napewno nie kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Za 5 tysięcy to możesz jakąs Yamahe DT fajną kupić albo małego ścigacza a nie skuterek.Wyporzyczyć oczywiscie ale napewno nie kupicA co masz na myśli mały scigacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 kumpel ma skuter 50, stuningowany, zdjęte blokady i śmiga tym 95km/h( zresztą wiesz neo) ale tyle co on w niego kasy włożył, to żeczywiście można ścigacza małego, używanego kupić, ale na małego ścigacza trzeba mieć prawojazdy conajmniej A1 do 125cm3 więc nie każdy sobie może pojeździć, a taki skuterek, kupujesz, wsiadasz i jedziesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 skuter jaki ma taki autmatyczny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ...ale na małego ścigacza trzeba mieć prawojazdy conajmniej A1... ale mozesz tez kupic cos z 50ccm jakas Aprilla RS50 np ;) skuter jaki ma taki autmatyczny?:roll: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 no czy ma manual biegi czy auto w tym stuningowanym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 skuter z nazwy (dzisiejsze) automaty chociaz glowy nie dam, ze akurat ten nie byl jakis 'inny' po miescie przydatne, ale nie ma tego "smaczku" jak manual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...