Skocz do zawartości
Gość

WLAN

Rekomendowane odpowiedzi

chce z 2-oma kumplami (narazie) +ja chcemy zrobic siec radiowa nasze mieszkania znajduja sie w promieni ok 1km jakie uzadzenia musial bym kupic zeby to dzialalo i widzialnos optyczna nie byla potrzebna myslalem zeby kupic punkt dostepowy <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> bedzie na terenie Osrodka reprezentacyjnego wojska polskiego (moj kumpel jest synem majora :D i tam mozemy postawic maszt z antena albo antene przyczepic na czubku duzego trzewa)

ktory to zkoleji punkt bendzie podlonczony do anteny dookolnej a w innych kompach beda karty sieciowe z antenami kieronkowymi i wlasnie jest problem z mojego okna niewidac optycznie miejsca gdzie ma byc punkt dostepowy taksamo jest u kumpla a zeby postawic antene na dachu

musial bym kupowac duuzo kabla(mieszkam na 1pientrze wiezowca 11pieter) taksamo jest u kumpla nr1 czy w mojej konfiguracji bloki nie beda przeszkadzac :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialność optyczna jest bardzo wysoce wkazana... jak nie konieczna... Koszt kabla są chyba najniższe bo jak juz to trzeba by albo qpić dwa APki... albo go umiescic w miejscu do którego wszyscy bedziecie mieli dostęp... Tutaj koszt anteny to ok 200-1000zl a APka 1200zł.. Rozwiązanie jest drogie... Moze jakaś dookólna antenka "Milenium" wystarczy wtedy widoczność nie jest potrzebna! Na jutro wszystko Ci posprawdzam... Chaotyczność tego textu wynika z promili.... ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem tylko dodać że przy zastosowaniu dookólnej i kierunkowej bądź silnych dookólnych mógłbyś "zbierać" sygnał bez koniecznej widoczności... Wiem ze to działa jesli jedna z anten jest "za rogiem" ale nie wiem jak w przypadku innych przeszków... Podaj wiecej szczegółów... blasterd@net26.pl... albo tutaj na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam z okna mniej wiececej po prostej tylko ze zaslaniaja 3 budynki a od kumpl moze z 5 u niego mozna wpakowac antene na dach a co do jednostki woj. to rosna tam wysokie drzewa i myslalem zeby tam wsadzic 3-ecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...