infernalboy Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A miało być tak pięknie.Kupiłem okazyjnie athlona 1700 xp JUIHB.Po zasięgnięciu opinii na tym forum dokupiłem do niego Abita nf7 i pamięc twinmos 256 400 mhz.Zmontowałem to wszystko i niby działało (aż się zdziwiłem).No to się wziąłem za podkręcanie.Doszedłem do 12x166 i uznałem ze jak na razie to wystarczająco.Windows niby smiga.No ale odpalam star wars:kotor.Troche chodzi potem zaczyna klatkowac(bardzo powoli) i przy probie wylaczenia zwis przy dziwnych dzwiekach z glosnikow.Czasami sie tez w czasie gry restartuje.Myslalem ze to moze tylko ta gra.Niestety.Ale juz Hitman:Contracts wytrzymuje ok 15 min.Dopiero wtedy zaczyna klatkowac i zwis.Nie wiem dlaczego se tak dzieje bo neverwinter nights na 1024x768 max. detalli smiga.Ale chyba jest mniej wymagajaca.Na normalnych ustawieniach (11x133) to samo wiec nie chodzi o OC.Temp procka nie przekracza 50 stopni.Przeszukalem to forum pod katem zwisow ale jakos do niczego nie doszlem.Jestem otwarty na wszelkie sugestie.Chcę sobie pograc. Pomocy!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Przeleć pamiątki memtestem, jeżeli nie wywali błędów odłącz wszystkie niepotrzebne do funkcjonowania kompa rzeczy - napędy cd/dvd, dzwiękówke, lan itd. jeżeli po tym nadal bedzie się zawieszać to.... nie wiem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernalboy Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Przelecialem memtestem i po 100% mialem 16 errorów i dalej rosło.To źle?To może być problemem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 hm, a może: 1. grafa sie przegrzewa 2. NB sie przegrzewa (ja kiedys odwrotnie kabelek od wiatraczka abitowego podlaczylem i lekko sie rozgrzal, na szczescie sie zorientowalem ze za cicho cos :) ) 3. jak masz mozliwosc, to sprawdz z innymi pamiatkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernalboy Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 1.karta sie nie przegrzewa bo na strym athlonie 1,2 i ecs kt133 na tej grafie i ustawieniach ta gierka mi smigala 2.NB tez nie wiatrak dziala (sam sprawdzalem) 3.nie mam na razie mozliwosci sprawdzic ale mam przeczucie ze chodzi wlasnie o ram Poczynilem postepy!!!Zmienilem zegar pamieci z auto na spd czyli na 400Mhz i timing na 8 3 3 2.5 i w memetest zero bledow.Ale w gierkach to samo.Tylko jeszcze odkrylem ze komp sie wcale nie wiesza tylko bardzo wolno chodzi(bardzo wolno,mozna odniesc wrazenie ze niereaguje) i tak gdzies co 3 sek. czrny obraz.I od czasu do czasu wyskakuja jakiec dziwne obrazy. Ludzie jak ktos cos wie to niech powie!!!!! Prosze!!!!!To moze byc ten twinmos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Oj cos mi sie wydaje ,ze pamiatki. A zwiekszales na nich napiecie?? Zapodaj tak z 2.8V pusc memtesta i przetestuj gry. Jak nadal bedzie to samo to sprobuj na innych kosciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernalboy Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Dałem nawet 2.9 V.W memetescie 0 bledow.A gry po staremu.Sie tna. A moze to wina zasialcza?: +3.3 - 3.22~23v +5 - 4.84V +12 - 11.61V -12 - 11.62 V VCore - 1.70 V chociaz mam ustawione na 1.75 Czy te napięcaia nie sa za niskie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 W większości przypadków Abit nf7 + TwinMOSy to porażka, tak samo jak Hynixy i Epox 8rda+ :( Te płyty się poprostu nie lubią z tymi pamięciami. Przetestuj na innych pamiątkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...