Gość Mike Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Qpiłem niedawno od qmpla Yamahe YMF724 (przedtem mialem soundblastera 16 pnp, hyhy).Pod windows 98 wszystko przebieglo sprawnie i bezproblemowo moglem sie cieszyc grami, muzą itp. Kłopoty zaczely się, gdy chcialem zainstalować kartę pod win XP (mam go na drugiej partycji). Po uruchomieniu system rozpoznal urządzenie jako yamache i zaczal instalowac "yamaha ds1 native wdm driver" czy jakos tak...Jednak po chwili pojawilo sie okienko ze urzadzenia nie dalo sie zainstalowac, nieprawidłowe dane (?????).W menedzeże urzadzen widac ta karte jako skonfliktowane urzadzenie z żołtym znakiem zapytania "kontroler multimediow audio".Za kazdym ponownym uruchomieniem systemu wingroza rozpoznaje te "nowe urzadzenie" ale powtarza sie sytuacja jaka jusz opisalem powyzej........ Co najdziwniejsze sciagnalem od yamahy najnowsze stery pod windows xp o oznaczeniu 5.12.01.5244. Odpalilem setup, zainnstalowalo sie, kazalo uruchomic komputer ponownie i...[gluteus maximus] jasiu!Windows znowu wykrywa nowe urzadzenie i po chwili zamiast okna z potwierdzeniem zainstalowania driverka okienko z komunikatem o niemoznosci zainstalowania driverka (niewlasciwe dane)!!!!I tak wkołko! Prosze jesli ktos moze mi pomóc to błagam o to!! athlon 1.4 Ghz, Abit kt7e, gf3 ti 500 (leadtek), seagate medalist 30 GB, Yamaha YMF724 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zobacz przerwania czy nie ma drugiego urzadzenia na tym samym . Wez zainstaluj karte na innym slocie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 odpal na awaryjnym i zobacz, czy ne masz dwóch kart yamachy zainstalowanych 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 nie niemam 2 kart zainstalowanych, bo nawet jedna niedala sie zainstalowac!!!!!Co to ma zreszta do rzeczy, skoro jusz podczas pierweszj instalacji pod xp wyskoczyl bład.......po win 98 wszystko jest ok i hula, tylko pod xp niechce sie ten &^#*%( driver instalowac...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 No mam taką samąkartę i zadnych problemów, zainstalowala sie i jest ok.. Stery mam z jakiegos "KS" ver.5.12.1.5244, dzwiek spoko, moze masz uszkodzono instalke xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 nie niemam 2 kart zainstalowanych, bo nawet jedna niedala sie zainstalowac!!!!!Co to ma zreszta do rzeczy, skoro jusz podczas pierweszj instalacji pod xp wyskoczyl bład.......po win 98 wszystko jest ok i hula, tylko pod xp niechce sie ten &^#*%( driver instalowac...... Wlozyles karte do innego slota !!! Stawiam na 90 % ze to przerwania . W ktorym slocie masz ta karte ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 napierałbym byś sprawdził awaryjny, pewnie nic tam nie będzie ale miałem kiedyś taki sam motyw z siecówką - były dwie... poza tym to od razu to co pisał xan - różne sloty, ważne - czy np. irq nie dzieli z usb, acpi pozwala urządzeniom na taką pracę ale praktyka pokazła mi że usb jest wyjątkowo wredne. Yamaha to dobra firma, jak ma stery pod win XP to załóż że są dobre i szukaj w sprzęcie (chociaż ni jak nie mogę zwalczyć zwisów skana agfy1212 - a też dobra firma :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Przełożenie do innych slotów nic nie daje. W trybie awaryjnym winxp rowniez wykrywa i proboje (bezskutecznie) zainstalowac sterownik......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Przełożenie do innych slotów nic nie daje. W trybie awaryjnym winxp rowniez wykrywa i proboje (bezskutecznie) zainstalowac sterownik......... W takim razie zanies karte do kumpla i zobacz czy u niego nie bedzie problemow , za bardzo nie wiem co to moze byc wiecej :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 to, że wyłączyłeś dźwięk na płycie zakładam od początku. ustaw punkt zwrotny przywracania systemu i spróbuj to: - w biosie ustaw plug 'n play na no - wyłącz w biosie acpi - wtedy popróbuj w różnych slotach - dodaj urządzenie nie poprzez setup a poprzez panel sterowania (wyszukując sterownika ręcznie) - jeżeli stery są spakowane w jednym pliku to odpal je i przed końcem instalacji znajdź w tempie, potem copy o innego katalogu - wsadź ta kartę do innego kompa (dziwne ale pomaga, mam taką jedną grafę którą to leczy) na jakąś tam chwilę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Zauważyłem, że gdy zainstaluje nowe steery yamahy pod XP to po restarcie systemu windows wykrywa nowe urzadzenie (kontroler multimediow) i prosi o plytke z windowsem.Konkretnie chodzi mu o drivers.cab, skąd kopijkuje plik ksuser.dll, ale i tak konczy sie to komunikatem o niemoznosci zainsatlowania urzadzenia, itd......... Help, plis......... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 UFF! Problem rowiazany :D Okazało sie koniecznością przeinstalowanie windowsa na miekko ;) Dzięki wam ludziska za porady, jesli nieprzydaly mi sie teraz, to innym razem (oby niebyło innego razu, hyhy ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 UFF! Problem rowiazany :D Okazało sie koniecznością przeinstalowanie windowsa na miekko ;) Dzięki wam ludziska za porady, jesli nieprzydaly mi sie teraz, to innym razem (oby niebyło innego razu, hyhy ;) ). Myslalem ze system byl juz dawno przeinstalowany !!!! Tylko sie nagadalismy, ehhhhh . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Eeeee tam! Za to ci liczba postów w statystyce przybyla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Eeeee tam! Za to ci liczba postów w statystyce przybyla :D I tak ma jej nie byc , a na przyszlosc to najpierw sprawdz wszystkie mozliwosci, a dopiero pozniej syf na forum glupimi problemami . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ej, Xanciu,forum jest po to zeby na nim pisac o problemach, nie?Strasznie sie nameczyles, ze pare zdan walnales?Modemu uzywaz czy jak, ze ci impulsow szkoda?Poza tym reinstalka to ostatnia rzecz, ktora bym zrobil, nielubie tego, jest to nudne i wkurzajace, czesto problem da sie rozwiazac bez reinstalki systemu no nie? No wiec mi sie nie udalo i byla ona konieczna.... A jak masz takie podejscie Oh, Allmighty Mastahu to idz sie wyzyc w quake to ci stres przejdzie i humorek wroci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Oka masz racje ponioslo mnie . Pozdrawiam a i Queka nie lubie ;) wiec nie pogram . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...