Skocz do zawartości
mschu

Problem z siecia pod WIN 98

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam 2 komputery spiete w siec kablem krosowanym. Na jednym jest Windows 2000 na drugim Windows 98SE . Na komputerze z Windowsem 2000 widze w otoczeniu sieciowym oba komputery i mam do nich dostep. Na komputerze z Windowsem 98 rowniez widze oba ale nie mam dostepu do komputera z windowsem 2000. Czym moze to byc spowodowane :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uaktywnij na kompie z win 2k konto "gościa".

Uaktywniłem i niby mam dostep do komputera ale nie widze zadnych jego zasobow ??

jesli chcesz zobaczyc te wszystkie dyski jakie sa w 2k/xp standardowo "udostepnione" to ci sie nie uda. one sa udstepnione w celach administracyjnych.

musisz sam jakis folder udostepnic, i dac prawa uzytkownikowi "gosc" do przegladania/zapisytwania. bez tego gosc z win98 nie dostanie sie do folderu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uaktywnij na kompie z win 2k konto "gościa".

Uaktywniłem i niby mam dostep do komputera ale nie widze zadnych jego zasobow ??

jesli chcesz zobaczyc te wszystkie dyski jakie sa w 2k/xp standardowo "udostepnione" to ci sie nie uda. one sa udstepnione w celach administracyjnych.

musisz sam jakis folder udostepnic, i dac prawa uzytkownikowi "gosc" do przegladania/zapisytwania. bez tego gosc z win98 nie dostanie sie do folderu.

Pomoglo :) Wielkie dzieki :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi