michalak Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Po krótkiej walce z nowym Seagatem Barracuda 7200,7 SATA, podzieliłem ten dysk na 3 partycje: 125GB,10GB,65GB . Dysk jest podpięty do kontrolera Intela ustawionego w tryb ENHANCED MODE. Próbowałem wczoraj zainstalować system na nowym dysku, instalator XP bootuje się z CD, i kiedy mam wybrać gdzie zainstalować XP pojawiają mi się 3 dyski do wyboru ale dysk 200GB jest wykrywany jako 131GB i instalator nie wykrywa na nim jakichkolwiek partycji. Wiecie czym to może być spowodowane? I jeszcze jedno pytanie mam: Co oznacza "NTDR(mogłem coś pomylić) is missing"? Jak zainstalowałem system na innym dysku i ustawiłem ten dysk na master, to tak mi pisze przy włączaniu komputera i można tylko zrestartować komputer? Z góry dziękuje za pomoc Dzisiaj będe walczył z tymi perfidnymi dyskami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Sprobuj zainstalowac winXP na HDD z jedna partycja a dopiero pozniej w windowsie programem partition magic 8.0, albo wyzej jezeli jest, i podzielisz wg. uznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Oznacza że w głównym katalogu brakuje ci pliku "ntldr" potrzebnego do uruchomienia windowsXP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...