Skocz do zawartości
ptaku666

Problem z RAMem (SDR)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dokupiłem sobie od kolegi 128 ramu do moich wczesniejszych 256 mb, ramy sa oczywiscie sprawne i obydwie kosci taktowane na 133mhz, gdy je włazyłem komputer zaczął wariiowac tzn. resetował sie, przy ładownniu np IE 6 wyskakiwał bład ze program wykonał bład i nalezy go zamknąc. Gdy włoze kosci pojedynczo, tzn sama 256 lub samą 128 to chodzi wszystko wpożadku. Obydwie kości są jednostronne i wrogu maja mała kostkę. Mój sprzet taki jak w podpisie pod 1. System win xp pro, prosze o pomocne posty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na takim athlonie jedziesz na SDr'ach, nie szkoda ci wydajności? przecież to się spokojnie kręci do 2500+

a co do pytania, to jest płyta obsługująca SDR i DDR, tak?

może ma ograniczenie jesli chodzi o SDR, że chodzi max. 256 MB, albo system nie może się przestawić, ale w to wątpię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na takim athlonie jedziesz na SDr'ach, nie szkoda ci wydajności? przecież to się spokojnie kręci do 2500+

a co do pytania, to jest płyta obsługująca SDR i DDR, tak?

może ma ograniczenie jesli chodzi o SDR, że chodzi max. 256 MB, albo system nie może się przestawić, ale w to wątpię

Płyta ma tylko SDR czyli na ddr nie moge jechac, a te ograniczenie to niby gdzie mogłoby byc?? w biose czy zworka na płycie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie ograniczenia? Ta płyta może obsłużyć 1,5 GB pamięci (3x512 MB). Możliwe, że poprostu te dwie kości "gryzą" się ze sobą. Czasami tak bywa, sam miałem taki przypadek, osobno kości działały, a razem były już problemy z uruchomieniem Windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi