Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...Jak myślicie czy Athlon 2000+ XP ruszy na mojej K7VZA, dodam że uaktualniłem bios (w uaktualnieniu pisze że dzięki niemu płyta obsłuży procki z rodziny XP). Lecz w instrukcji płyty pisze że można na niej odpalić procki do 1,5 Ghz. Ale teraz pytanie czy po aktualizacji biosu istnieje możliwość odpalenia procka 2000 XP (czyli 1,67 GHz), no i czy szyna fsb ma znaczenie, bo ta płyta chodzi na 100 (max 112) a ten procek chyba na min 266, nie bardzo to kumam, prosze o poradę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb masz 100 więc proc ruszy na fsb 100 czyli 1250MHz, o ile ruszy bo nie każda płyta na kt133a dawała radę z prockami XP ale jeśli twierdzisz że twoja płyta w twojej wersji (rev) obsłuży procki 0.13u to powinno ruszyć.

pamiętaj że ta sama płyta ma kilka rev i na jednych idą 0.13 a na innych nie, abit kt7a (kt133a) w wersjach 1.0 i 1.1 nie obsługiwał 0.13 a 1.3 bez problemu, nie wiem jak ecs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli masz K7VZA rev. 3.0 (czyli z mostkiem KT133A) to masz magistrale 133. Ja osobiscie na tej plycie mialem wlozonego wlasnie XP2000+ z jaderkiem TBreed B0 i chulal jak sie patrzy...

Acha, po przesiadce na najnowszy bios (zdaje sie 3.7) mialem zwisy Windozy XP co pewien okres czasu (od 5 minut do nawet 2 dni stabilnej pracy a pozniej zwis). Pomoglo wgranie biosu 3.4 - co prawda nie rozpoznaje nazwy proca, ale przynajmniej dziala stabilnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...