pyza Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 witam mam w domu wentylator ARCTIC PRO TC , na plycie Epox 8rda+ nie działa on za dobrze,bo plyta ma kontrole obr. i nie chce mi sie wlaczyc przez jakis czas komputer...dlatego musialem polaczyc te 2 kabelki odpowiedzialne za obr. Dlatego chcialem uzyc reg. Zalmana tego za okolo 15 zl. Tylko uslyszalem od kumpla,ze po polaczeniu tych 2 kabelkow od regulacji Artcic pobiera ponad 12 V ?To prawda? Nawet jak uzyje potencjometru to moze on nadal pobierac jakies niestandardowe napiecie? Pisza to poniewwaz z jakies pol roku temu mialem awarie zwiazana z wentylatorem Arctic i Zalmanem. Spalily mi sie wtedy 2 zasilacze , plyta i procesor :/ Wentylator Arctic zastapil oryginalny went. z WR 4 i na poczatku wszystko bylo OK ,ale pewnego dnia komputer zaczal sie zawieszac i niestety za pozno zajrzalem do srodka,,,Jak sie okazalo kabel od Arctica byl bardzo goracy(parzyl) i tylko nagrzewal radiator :/ Dolna czesc radiatora byla chlodniejsza niz gorna.. po spaleniu procesora spalily mi sie pozostale rzeczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 To jakas czarna wizja .Niezle naprawde niezle .Ja natomiast chce tego arktika dac pod panel sterujacy ciekawe jakie beda efekty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...