Skocz do zawartości
Watcher

NEC 1760VM LCD

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Co sądzicie o tym 17" panelu lcd firmy nec. Czy warto w niego inwestowac. Cena jest niemała, ale podobno własnie panele NEC'a najlepiej odwzorowują kolory. Ten model ma 25ms i wyposazony jest w D-SUB i DVI. O czym świadczy fakt, że producent zaleca odświezanie 60Hz przy maksymalnej rozdzielczości 1280x1024? Jakie wady i zalety posiada matryca TN+? Co wogóle sądzicie o monitorach LCD NEC'a i czy ktoś używa tego modelu?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie NEC i Samsung to czołówka. Śmiało polecam. W rodzinie jest NEC 1560 - obraz jest idealny zarowno w grach i filmach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem tego neca 1760vm. Zainstalowałem sterki i najnowszy naviset, jednak nie potrafie sobie ustawic odpowiednio kolorków, raz za czerwono, raz za niebiesko, raz za zielono :cry: moze ktos wie skąd mozna sciągnąć jakies ustawienia najbardziej rzeczywiste :?: ewentualnie pomoze mi ustawic te kolory :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że ten panel jest "za niebieski" ma ktoś może neca? Jakbym nie ustawił tych kolorków jest za niebiesko, albo to coś u mnie z oczami sie porobiło. Poprzedni (BENQ FP767) był za czerwony. Ma ktoś moze profile icm do tego monitorka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi