Skocz do zawartości
gregus

NEC DVD+/-RW ND-2510A bulk - Lite-ON DVD+/-RW SOHW-832S bulk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar niedlugo kupic nagrywarke DVD. Z poczatku przymierzalem sie do zwyklej +/-, ale widze ze ceny dwuwarstwowych sa takie same wiec lepiej miec pelny 'serwis' ze tak powiem.

Teraz pytanko, ktora z tych dwoch jest 'lepsza'? Obie mieszcza sie w mojej kieszeni :) i nie ma znacznej roznicy ceny wiec chodzi tylko o jakosc.

Z tego co wyczytalem to nec 2510A wyglada mi na nastepce 2500A tylko, ze firmowo bios jest zmieniony(a nie flashowany w domu). Czy rozni sie czyms wiecej?

A co do lite-on'a to prosze o opinie, bo mam nagryware cd-rw tej firmy i mam ku niej sklonnosci.

Jak juz wspomnialem chodzi mi tu o jakosc, obsluge zabezpieczen, nosnikow i to co wazne. Nie jestem maniakiem predkosci :)

Ps: dlaczego nigdze nie mozna dostac AOpen DRW8800, ktora wygrala test CHIP'a?

Z gory dzieki i sorki za rozpiske.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi.

Te posty juz wczesniej czytalem, ale przejrzalem jeszcze raz. Problem w tym ze w glownej mierze mowia o modowaniu starszych modeli do modeli oblugujacych DL. Z drygiej strony widze ze obie te nagrywarki sa dobre i raczej nie bedzie wiekszej roznicy ktora kupie(i bedzie to chyba Lite-On :)

Ps: Testami CHIPA kieruje sie juz kilka lat(chociaz nie bezwzglednie) i nie bylem jeszcze ani razu w serwisie, ani nie domagalem sie uznania gwarancji, a mam juz 4 zestwaw komputerowy. Nie twierdze jednak ze ich testy sa wyznacznikiem jakosci, tylko ze poprostu sie na nich nie zawiodlem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi