$l@ven Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A wiec juz za pare dni, ide po nowego kompa, wybor mam taki a nie inny, wiec mam do was pare pytan: 1) Kupujac Abita NF7-SL musze dokupic jakas przesciowke czy cos, aby podlaczyc twardy dysk ATA? 2) Czy warto tracic nerwy i pieniadze, aby inwestowac w Serial ATA? (problemy z zainstalowaniem itp) [Tu chodzi mi tylko o jeden HDD] 3) Czy barton 2500+ BOX kreci sie tez tak dobrze jak OEM i czy wystepuja jakies roznice w samym procesorze procz gwaracnji? (ile % ze pojdzie na FSB 200?) 4) Ram brac 2x 256MB czy 1x 512MB? Podobno dual ogranicza mozliwosci o/c - w jaki sposob? 5) Jako wentylator do bartona kupowac WRIV, czy ryzykowac co daja znajomi za 60zl? (na razie tylko FSB 200) 6) Czy na podkrecalnosc Gainwarda G3Ti200 wplywa model / wiek / typ plyty glownej ? Bardzo bede wdzieczny za odpowiedzi !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 1. Nie trzeba, na płycie masz kanał IDE. Chyba, że posiadasz co najmniej 5 urządzeń IDE, wtedy lepiej zakupic wersję S, która ma odpowiednią przelotke na wyposażeniu. 2. Ja bym inwestował, ale nie na nfocre z zewnętrznym kontrolerem. 3. Nie ma różnic, z tym, że jeśli trafisz na BOX by Action, to przepłacisz za wentyl 4. 2x 256MB, a na razie nie włączaj Duala, ogranicza on możliwości OC, bo pamięci w takim trybie są "delikatniejsze". W przyszłości będzies zmiła fajny zestaw do Duala na A64 s 939 na przykład. 5. WRIV, lub Petagram nowego.. z tym, że Pentagrama będziesz musiał wyszlifowac. 6. Na podkręcalność tej karty wpływa właściwie sama ona. Minimalne różnice bedą przy bardzo mocnym OC, wynikające z budowy zasilacza do karty na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 1. Nie trzeba, na płycie masz kanał IDE. Chyba, że posiadasz co najmniej 5 urządzeń IDE, wtedy lepiej zakupic wersję S, która ma odpowiednią przelotke na wyposażeniu. 2. Ja bym inwestował, ale nie na nfocre z zewnętrznym kontrolerem. 3. Nie ma różnic, z tym, że jeśli trafisz na BOX by Action, to przepłacisz za wentyl 4. 2x 256MB, a na razie nie włączaj Duala, ogranicza on możliwości OC, bo pamięci w takim trybie są "delikatniejsze". W przyszłości będzies zmiła fajny zestaw do Duala na A64 s 939 na przykład. 5. WRIV, lub Petagram nowego.. z tym, że Pentagrama będziesz musiał wyszlifowac. 6. Na podkręcalność tej karty wpływa właściwie sama ona. Minimalne różnice bedą przy bardzo mocnym OC, wynikające z budowy zasilacza do karty na płycie głównej. 1. Mam tylko jeden dysk, dwa napedy. 2. Chodzi mi tylko o jeden HDD 4. Przy Bardzo ogranicza mozliwosci o/c? Wyrobia na FSB200? Zamierzam kupic Kingstomy Cl3. Nie zamierzam nic dokladac do kompa dluuugo. 6. Co sie stalo jak ta karta mi sie spali? [Gainward - MMV - gwarancja door-to-door] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...