Skocz do zawartości
silver111

MSI KT3 ULTRA2 czy Soltek SL-75DRV5

Ktora plyte gl. wybrac???:  

1. 1. Ktora plyte gl. wybrac???:

• MSI KT3 ULTRA2
      26
    • Soltek SL-75DRV5
      3

Rekomendowane odpowiedzi

MSI KT3 ULTRA2 czy Soltek SL-75DRV5 - pomocy, ktora wybrac. Musze kupic plyte w tym tygodniu i szukam najlepszego rozwiazania. W gre wchodza te 2 plyty. W gniazdo wkladam A XP 1800+ i ddr 256 pc2100. Nie bede za duzo podkrecal. pomozcie :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście MSI KT3 Ultra2 Ja w sobote kupiłem sobie taką płytke i jest całkiem niezła, ma 6-kanałowy dzwięk i 6 portów USB 2.0, ale jeszcze za wcześnie żebym mógł coś o niej więcej napisać...

A może ktoś ma chęć napisać jak sprawuje mu ta płytka ???

Z góry dzięki

P.S Z tego co wyczytałem z instrukcji to płyta ma zabezpieczenie termiczne żeby procek się nie spalił, ale dotyczy to tylko Athlona XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście MSI KT3 Ultra2 Ja w sobote kupiłem sobie taką płytke i jest całkiem niezła, ma 6-kanałowy dzwięk i 6 portów USB 2.0, ale jeszcze za wcześnie żebym mógł coś o niej więcej napisać...

A może ktoś ma chęć napisać jak sprawuje mu ta płytka ???

Z góry dzięki

P.S Z tego co wyczytałem z instrukcji to płyta ma zabezpieczenie termiczne żeby procek się nie spalił, ale dotyczy to tylko Athlona XP

sprawuje sie bardzo dobrze :) ale nie wiem skad wytrzasnales az 6 USB :) 2.0

sa 4 USB ( 2 na sledziu i 2 na plycie ) i nie jestem pewien czy wszystkie to 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdanie w normalnej tesh jest bo 2 wejścia masz od razu na płycie, następne 2 są na śledziu podłączone do JUSB2, a u mnie jest jeszcze wolne JUSB3 gdzie można podłączyć następne dwa ....

Jeżeli że te wyjścia są przylutowane dla bajeru ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki, ja wiem co ta plyta ma i czego nie ma, pracuje w serwisie i sklepie komputerowym. Potrzeba mi info na temat ktora lepsza a nie na temat wyposarzenia. Co do usb 2.0 to wszystkie gniazda na mb sa kompatybilne z 2.0 ale trzeba miec jeszcze do tego sledzie. w standardzie jest tylko d-brocket z 2 gniazdami no i to wlutowane na mb. Ja juz sobie zalatwilem na wszelki wypadak s-brocket i sledzie z usb2.0 od msi 845 emax2. nara :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki, ja wiem co ta plyta ma i czego nie ma, pracuje w serwisie i sklepie komputerowym. Potrzeba mi info na temat ktora lepsza a nie na temat wyposarzenia. Co do usb 2.0 to wszystkie gniazda na mb sa kompatybilne z 2.0 ale trzeba miec jeszcze do tego sledzie. w standardzie jest tylko d-brocket z 2 gniazdami no i to wlutowane na mb. Ja juz sobie zalatwilem na wszelki wypadak s-brocket i sledzie z usb2.0 od msi 845 emax2. nara :lol:

Jeżeli zajmujesz sie tym czym piszesz to powinieneś wiedzieć !!! :D A jak nie wiesz to daj maila do szefa ! :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral solteka bo nie lubie amibiosow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI KT3 ULTRA2 czy Soltek SL-75DRV5 - pomocy, ktora wybrac. Musze kupic plyte w tym tygodniu i szukam najlepszego rozwiazania. W gre wchodza te 2 plyty. W gniazdo wkladam A XP 1800+ i ddr 256 pc2100. Nie bede za duzo podkrecal. pomozcie :?:  :?:  :?:

Jezeli nie bedziesz duzo podkrecal to polecam ci DRV5. Do FSB 150 MHz stabilny jak skala a potem.. zonk :)))

I ma zabezpieczenie termiczne z diody XP-ka.... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam podobny problem z kupnem nowej płyty ale biorę też pod uwagę  ASUS A7V 333 - jest znacznie wydajniejsza od MSI i Solteka. Nie wiem jak z bezawaryjnością, bo coś tu na forum słyszałem, że kiepsko...

z tym "znacznie" to bym nie przesadzal; w niektorych testach jest wydajniejszy od innnych mobo w innym nie jest juz tak rozowo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie małe pytanko po co ten Dual Bios :oops:

Nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale to zapamiętuje poprzednie ustawienia i jak przegniesz z podkręceniem to płyta wykrywa małą stabilność i włącza poprzednie ustawienia. Ale wydaje mi się że się myle.

A jeśli hodzi o tą płytę to klasowałą się w pierwszej III w wydajności na tomshardware.com.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie małe pytanko po co ten Dual Bios :oops:  

Nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale to zapamiętuje poprzednie ustawienia i jak przegniesz z podkręceniem to płyta wykrywa małą stabilność i włącza poprzednie ustawienia. Ale wydaje mi się że się myle.

A jeśli hodzi o tą płytę to klasowałą się w pierwszej III w wydajności na tomshardware.com.

Pozdro

masz 2 biosy i ustawiasz je jak chcesz. a jak za "mocno" twykrecisz to zworka wlaczasz drugi bios :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz wszystko kumam. Sory że wcinam się w nie ten temat ale może wiecie jaką temperature powinien mieć AXP 1800 bo z tą płytą jest żaden problem podkręcić Ale nie wiem ile może mieć. Teraz po wysiłku osiąga temp 51C!

Na giełdzie dali mi radiator z podkładką z CU ion jest firmy ColorfulModel s462-11b725

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz wszystko kumam. Sory że wcinam się w nie ten temat ale może wiecie jaką temperature powinien mieć AXP 1800 bo z tą płytą jest żaden problem podkręcić Ale nie wiem ile może mieć. Teraz po wysiłku osiąga temp 51C!

Na giełdzie dali mi radiator z podkładką z CU ion jest firmy ColorfulModel s462-11b725

Pozdro.[/quote

na moim Xp-ku mam kolo 50 w windzie ale jest @ :) i przy 1.85V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...