silver111 Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 MSI KT3 ULTRA2 czy Soltek SL-75DRV5 - pomocy, ktora wybrac. Musze kupic plyte w tym tygodniu i szukam najlepszego rozwiazania. W gre wchodza te 2 plyty. W gniazdo wkladam A XP 1800+ i ddr 256 pc2100. Nie bede za duzo podkrecal. pomozcie :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Oczywiście MSI KT3 Ultra2 Ja w sobote kupiłem sobie taką płytke i jest całkiem niezła, ma 6-kanałowy dzwięk i 6 portów USB 2.0, ale jeszcze za wcześnie żebym mógł coś o niej więcej napisać... A może ktoś ma chęć napisać jak sprawuje mu ta płytka ??? Z góry dzięki P.S Z tego co wyczytałem z instrukcji to płyta ma zabezpieczenie termiczne żeby procek się nie spalił, ale dotyczy to tylko Athlona XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Oczywiście MSI KT3 Ultra2 Ja w sobote kupiłem sobie taką płytke i jest całkiem niezła, ma 6-kanałowy dzwięk i 6 portów USB 2.0, ale jeszcze za wcześnie żebym mógł coś o niej więcej napisać... A może ktoś ma chęć napisać jak sprawuje mu ta płytka ??? Z góry dzięki P.S Z tego co wyczytałem z instrukcji to płyta ma zabezpieczenie termiczne żeby procek się nie spalił, ale dotyczy to tylko Athlona XP sprawuje sie bardzo dobrze :) ale nie wiem skad wytrzasnales az 6 USB :) 2.0 sa 4 USB ( 2 na sledziu i 2 na plycie ) i nie jestem pewien czy wszystkie to 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 To otwórz sobie instrukcje obsługi na stronie 2-19 i poczytaj tam sobie ... a poza tym tak jest napisane w specyfikacji: 6 USB Ports 2.0 A tu link do testu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 To otwórz sobie instrukcje obsługi na stronie 2-19 i poczytaj tam sobie ... a poza tym tak jest napisane w specyfikacji: 6 USB Ports 2.0 A tu link do testu. :) ale to jest w wersji ARU :) a w normalnej sa 4 USB.zobacz z tylu plyty ile masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A moim zdanie w normalnej tesh jest bo 2 wejścia masz od razu na płycie, następne 2 są na śledziu podłączone do JUSB2, a u mnie jest jeszcze wolne JUSB3 gdzie można podłączyć następne dwa .... Jeżeli że te wyjścia są przylutowane dla bajeru ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 u mnie jest jeszcze wolne JUSB3 gdzie można podłączyć następne dwa ....gdzie to masz?? ale tak nawiasem to ne wiesz jaka masz wersje mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Oczywiście że wiem że to jest MSI KT3 Ultra2 A JUSB2 i JUSB3 masz na dole płyty po lewej stronie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Oczywiście że wiem że to jest MSI KT3 Ultra2 A JUSB2 i JUSB3 masz na dole płyty po lewej stronie. wiem ze masz MSI KT3 Ultra2 ale czy ARU ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Jest to wersja bez ARU bo mi się RAID raczej nie przyda ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 dziwne ultra2 jest w 3 wersjach ultra2 ultra2-br :) ultra2 -r A aru to byly stare (patrz moja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 ojej cos sie pozmienialo :) sa jeszcze ultra2-c i ultra2 -cl paranoja !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 chlopaki, ja wiem co ta plyta ma i czego nie ma, pracuje w serwisie i sklepie komputerowym. Potrzeba mi info na temat ktora lepsza a nie na temat wyposarzenia. Co do usb 2.0 to wszystkie gniazda na mb sa kompatybilne z 2.0 ale trzeba miec jeszcze do tego sledzie. w standardzie jest tylko d-brocket z 2 gniazdami no i to wlutowane na mb. Ja juz sobie zalatwilem na wszelki wypadak s-brocket i sledzie z usb2.0 od msi 845 emax2. nara :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 chlopaki, ja wiem co ta plyta ma i czego nie ma, pracuje w serwisie i sklepie komputerowym. Potrzeba mi info na temat ktora lepsza a nie na temat wyposarzenia. Co do usb 2.0 to wszystkie gniazda na mb sa kompatybilne z 2.0 ale trzeba miec jeszcze do tego sledzie. w standardzie jest tylko d-brocket z 2 gniazdami no i to wlutowane na mb. Ja juz sobie zalatwilem na wszelki wypadak s-brocket i sledzie z usb2.0 od msi 845 emax2. nara :lol:Jeżeli zajmujesz sie tym czym piszesz to powinieneś wiedzieć !!! :D A jak nie wiesz to daj maila do szefa ! :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Hmm a nie masz dostepu do Gigabyte GA-7VRXP ? :) DualBIOS kusi... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Wybieram MSI a najlepiej MSI KT3 Ultra2-BR... :P Specyfikacja na www.msi.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 chlopaki, ja wiem co ta plyta ma i czego nie ma, pracuje w serwisie i sklepie komputerowym. Potrzeba mi info na temat ktora lepsza a nie na temat wyposarzenia. Co do usb 2.0 to wszystkie gniazda na mb sa kompatybilne z 2.0 ale trzeba miec jeszcze do tego sledzie. w standardzie jest tylko d-brocket z 2 gniazdami no i to wlutowane na mb. Ja juz sobie zalatwilem na wszelki wypadak s-brocket i sledzie z usb2.0 od msi 845 emax2. nara :lol: ja bym bral solteka bo nie lubie amibiosow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 MSI KT3 ULTRA2 czy Soltek SL-75DRV5 - pomocy, ktora wybrac. Musze kupic plyte w tym tygodniu i szukam najlepszego rozwiazania. W gre wchodza te 2 plyty. W gniazdo wkladam A XP 1800+ i ddr 256 pc2100. Nie bede za duzo podkrecal. pomozcie :?: :?: :?:Jezeli nie bedziesz duzo podkrecal to polecam ci DRV5. Do FSB 150 MHz stabilny jak skala a potem.. zonk :))) I ma zabezpieczenie termiczne z diody XP-ka.... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Też mam podobny problem z kupnem nowej płyty ale biorę też pod uwagę ASUS A7V 333 - jest znacznie wydajniejsza od MSI i Solteka. Nie wiem jak z bezawaryjnością, bo coś tu na forum słyszałem, że kiepsko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja mam Msi Kt3 Ultra Aru ...nie wiem czym sie rozni od ULTRA2 ale jest kozacka ..POLECAM !!!Zobacz test na czipie :D http://chiplab.chip.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Też mam podobny problem z kupnem nowej płyty ale biorę też pod uwagę ASUS A7V 333 - jest znacznie wydajniejsza od MSI i Solteka. Nie wiem jak z bezawaryjnością, bo coś tu na forum słyszałem, że kiepsko... z tym "znacznie" to bym nie przesadzal; w niektorych testach jest wydajniejszy od innnych mobo w innym nie jest juz tak rozowo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Hmm a nie masz dostepu do Gigabyte GA-7VRXP ? :) DualBIOS kusi... :twisted:chyba tylko ten Dual bios moze kusic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja mam takie małe pytanko po co ten Dual Bios :oops: Nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale to zapamiętuje poprzednie ustawienia i jak przegniesz z podkręceniem to płyta wykrywa małą stabilność i włącza poprzednie ustawienia. Ale wydaje mi się że się myle. A jeśli hodzi o tą płytę to klasowałą się w pierwszej III w wydajności na tomshardware.com. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja mam takie małe pytanko po co ten Dual Bios :oops: Nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale to zapamiętuje poprzednie ustawienia i jak przegniesz z podkręceniem to płyta wykrywa małą stabilność i włącza poprzednie ustawienia. Ale wydaje mi się że się myle. A jeśli hodzi o tą płytę to klasowałą się w pierwszej III w wydajności na tomshardware.com. Pozdro masz 2 biosy i ustawiasz je jak chcesz. a jak za "mocno" twykrecisz to zworka wlaczasz drugi bios :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 A teraz wszystko kumam. Sory że wcinam się w nie ten temat ale może wiecie jaką temperature powinien mieć AXP 1800 bo z tą płytą jest żaden problem podkręcić Ale nie wiem ile może mieć. Teraz po wysiłku osiąga temp 51C! Na giełdzie dali mi radiator z podkładką z CU ion jest firmy ColorfulModel s462-11b725 Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 A teraz wszystko kumam. Sory że wcinam się w nie ten temat ale może wiecie jaką temperature powinien mieć AXP 1800 bo z tą płytą jest żaden problem podkręcić Ale nie wiem ile może mieć. Teraz po wysiłku osiąga temp 51C! Na giełdzie dali mi radiator z podkładką z CU ion jest firmy ColorfulModel s462-11b725 Pozdro.[/quote na moim Xp-ku mam kolo 50 w windzie ale jest @ :) i przy 1.85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 A możę pamiętasz jaką miałeś temperature na nie podkręconym procu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 z dwojga zlego chyba lepsze msi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...