Skocz do zawartości
Mecz1

Jaki monitor jest lepszy SyncMaster 755dfx czy jakieś inne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam SyncMaster 765MB a więc praktycznie ten sam model tylko z funkcją MagicBright. Jestem bardzo zadowolony - dobre parametry: w 768x1024 mam odświeżanie 100Hz. Działa sobie bezawaryjnie od 1,5 roku... Być może są jakieś nowsze modele, które oferują lepsze parametry, ale ten jest jak najbardziej w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze. jak korzystam z 755dfx i jakbym mógł to bym go zamienił na 765mb.

po pierwsze 755dfx nie jest płaski, tzn. ekran z zewnątrz jest płaski ale jest to jakby soczewka od strony matrycy nie jest on płaski, natomiast 765 jest całkowicie płaski z dwóch stron

po drugie 765 ma lepsze kolory i oferuje lepsza jakość obrazu przy wyższych odświeżaniach.

niestety jak ja kupowałem swój monitor to róznic cenowa między 755dfx a 765mb była ok 200 zł teraz cena jest prawie indentyczna, ja bym wybrał 765mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze 755dfx nie jest płaski, tzn. ekran z zewnątrz jest płaski ale jest to jakby soczewka od strony matrycy nie jest on płaski, natomiast 765 jest całkowicie płaski z dwóch stron

Kiedy właśnie nie jest płaski (765MB) - wiem, bo mam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja kupowałem 3 sztuki 755dfx - i to co mogę powiedzieć po siedzeniu przy nim przez tych pare miesięcy - są przeciętne - zarówno jeśli chodi o kolory i ostrość - płaska jest tylko syba z wierzchu. Chesz w miarę porządną 17" - dozbieraj trochę kasy do 795 - ten jest znacznie lepszy .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi