piniusz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 SMART failure predicted on primary master - wyskakuje mi taki komunikat i system każe mi zrobić natychmiast backup danych. Notka pokazuje sie od razu po detekcji wszystkich napędów. Ponad dwa miechy leżał w naprawie. Był problem z restartami samoistnymi. POdobno to wina płyty głównej. I teraz to... Czy możecie mi powiedzieć o co tu chodzi, czy muszę zacząć szukać nowego twardziela? Problem diotyczy mojego starszego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 SMART failure predicted on primary master = SMART awaria/uszkodzenie przewidywane na primary master Ten dysk masz podpiety na primary master z tego wynika. a ten komunikat raczej kwalifikuje ten dysk do wymiany/oddania na gwar. Ja bym nie ryzykowal, bo moze chodzic jeszcze miesiace cale a moze pierdyknac w kazdej chwili.Z tego tez wynika ze plyta glowna raczej winna tutaj nie jest, a serwisanci ktorzy go sprawdzali pewnie wylaczyli SMARTa zeby miec czyste sumienie (nam sie nic nie wyswietlalo...) Jak chcesz ryzykowac i dalej go uzywac a ten komunikat cie wkurza mozesz go wylaczyc w biosie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 [Tilt] --> Dzięki. Oddaję do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...