Skocz do zawartości
Kolekcjoner

BARTON 2500@3200

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj na stronie producenta płyty głównej informacji o max. procku, jaki może obsłużyć. Nie bądź leniuchem ;)

Bartony mają 166MHz. A 2x166=333 :)

Te procesory z 133MHz to Bartony M :) U nich efektywna szyna to 266MHz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A7V8X = KT400 czyli mozesz zapomniec o FSB 200.

wojs: pisanie, ze tylko kupienie mobila umozliwi puszczenie jako 3200+ bez podnoszenia napiecia to moim zdaniem wprowadzanie w blad - przeciez wiele zwyklych 2500+ tak chodzi a mozna zlalezc i takie ktore chodza przy obnizonym - spojrz w moj podpis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max FSB 333Mhz (efektywnie)

Normalnie to jest FSB 166Mhz...

Tak jak masz nForce 2 FSB 400Mhz Ultra itp.

Normalnie jest to 200Mhz lecz dane FSB efektywne to własnie 400Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A7V8X = KT400 czyli mozesz zapomniec o FSB 200.

wojs: pisanie, ze tylko kupienie mobila umozliwi puszczenie jako 3200+ bez podnoszenia napiecia to moim zdaniem wprowadzanie w blad - przeciez wiele zwyklych 2500+ tak chodzi a mozna zlalezc i takie ktore chodza przy obnizonym - spojrz w moj podpis...

No, popatrz!

Ja też mam wersję nie "M" i też mi śmiga z obniżonym napięciem! :lol:

Oj, nie przeczytało się mojego podpisu, nie przeczytało :twisted:

Ja napisałem, że przy "M" jest praktycznie 100% gwarancja, że pójdą na 3200+ bez podnoszenia napięcia, CO WCALE NIE WYKLUCZA, ŻE ZWYKŁE NIE PÓJDĄ (vide mój własny konfig). Jest wiele zwykłaych 2500+, które nie idą bez zwiększania Vcore na 2200MHz. Taka jest prawda, bo wiem ilu kolesi musi dawać 1,7-1,85V! To są fakty, wystarczy poczytać podobne tematy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kucyk, Ty też nie czytasz dokładnie!

Przeczytaj jeszcze raz zdanie:

"Ja też mam wersję nie "M" i też mi śmiga z obniżonym napięciem!"

Ale masz rację co do tego, że przy 1,65V pewnie wycisnąłbym i z 2400Mhz?! Kto wie 8)

Pamięci mam za wolne. To jest mój główny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luda mam problem.

Kupiłem sobie 2 dni temu bartona 2500 tylko że nie poczytałem newsów z któych wynika że bartony 2500 powzyęj 39 tygodnia mają zablokowany mnożnik.

Więc mam pytanko czy barton 2600 ma odblokowany mnożnik seryjnie??

Teraz mój barton 2500@3200 działa na fsb200 ale nie moge bawić się mnożnikiem :(( ,a moje ramy są na 166 więc jest straszna kiszka.

Help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałeś połaczyć te mostki

Dołączona grafika

Nawet nie prubowałem motyw z ołówkiem tu nie wyjdzie gdyż mostki są oblaminowane więc musiałbym pierw przebić się przez tą warstwe.Na moim poprzedni Bredie(0,13)1800 wszystko było odblokowane a tu na bartonie czytałem że 2500 jest całkowicie zablokowany i tylko fsb moża się bawić .Dlatego chce się dowiedzieć czy barton 2600 jest odblokowany czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego moge zapomniec o 200 fsb ? Ta plyta ma max 333 fsb .Za bardzo sie nie znam wiec powiedz cos wiecej o tym .

Bo przy FSB 200 miałbys za duż taktowanie na PCI. Ale dalej możesz podkręcać mnożnikiem (jeśli jest odblokowany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz do instrukcji :?: LUDZIE :!: macie napisane w instrukcji jak chol.era jakie procki i szyny obsluguja dana plyta...

chyba ciezej jest napisac posta na formum (zalogowac sie, znalezc kategorie, zalozyc topic, opisac...) nmiz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> d olapy instrukcje i zobaczyc co napisali nie :?:

a tutaj na co liczysz? ze krtos wezmie, przekopie w internecie i ci poda gotowa odp :/ ZLITUJCIE SIE :!:

btw strzelam fsb 333 MHz :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...