Kolekcjoner Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Jaki wybrac procesor AMD Barton 2500 na laminacie zielonym czy czerwonym ? Jest jakas róznica ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 nie ma znaczenia ..przyglądnij sie rdzeniowi lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 To nie ma znaczenai. To jest loteria! Bierz wersję MOBILE. To Ci na 3200 pójdzie bez podnoszenai napięcia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 A moja plyta głowna ASUS A7V8X podola temu 3200 bo wszedzie szukam i nic nie mge znalezc :oops: A wiecie gdzie mozna najataniej kupic tego Bartona Mobile albo bez mobile ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Jeszcze jedno jak to jest z tym fsb na allegro procesory 2500 maja juz fsb 333 mhz a tu na tweak.pl w sklepie maja 133 mhz .Jak to jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Poszukaj na stronie producenta płyty głównej informacji o max. procku, jaki może obsłużyć. Nie bądź leniuchem ;) Bartony mają 166MHz. A 2x166=333 :) Te procesory z 133MHz to Bartony M :) U nich efektywna szyna to 266MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 A7V8X = KT400 czyli mozesz zapomniec o FSB 200. wojs: pisanie, ze tylko kupienie mobila umozliwi puszczenie jako 3200+ bez podnoszenia napiecia to moim zdaniem wprowadzanie w blad - przeciez wiele zwyklych 2500+ tak chodzi a mozna zlalezc i takie ktore chodza przy obnizonym - spojrz w moj podpis... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 dokładnie, np. mój bartek idzie na 3200+ bez zawayżania napięcia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 jak chcesz tanio bartona to do mnie na priv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Dlaczego moge zapomniec o 200 fsb ? Ta plyta ma max 333 fsb .Za bardzo sie nie znam wiec powiedz cos wiecej o tym . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Max FSB 333Mhz (efektywnie) Normalnie to jest FSB 166Mhz... Tak jak masz nForce 2 FSB 400Mhz Ultra itp. Normalnie jest to 200Mhz lecz dane FSB efektywne to własnie 400Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Mój też idzie na 3200+ na nominalnym vcore :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 No to mnie pocieszylisce :( To do ile na mojej plytce moege tego bartka podkrecic ?Moze juz kots podkreca bartki na takim modelu plyty co ja ? Piszecie swoje opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 No to fajnie :( eeee mama .... Za ile mozna taka V7V8X sprzedac na allegro ?? Doloze troche i kupie sobie A7N8X czy moze polecacie cos innego . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 to ja ci pociesze: mam bartona z seri AQUHA i mi smiga na 3200 i FSB 220 MHz bez zadnych problemow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Naprawde na mojej plytce ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Bo wlasnie wlazlem do biosa i sobie patrze fsp patrze i patrza a tu max jest 227/45 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A7V8X = KT400 czyli mozesz zapomniec o FSB 200. wojs: pisanie, ze tylko kupienie mobila umozliwi puszczenie jako 3200+ bez podnoszenia napiecia to moim zdaniem wprowadzanie w blad - przeciez wiele zwyklych 2500+ tak chodzi a mozna zlalezc i takie ktore chodza przy obnizonym - spojrz w moj podpis... No, popatrz! Ja też mam wersję nie "M" i też mi śmiga z obniżonym napięciem! :lol: Oj, nie przeczytało się mojego podpisu, nie przeczytało :twisted: Ja napisałem, że przy "M" jest praktycznie 100% gwarancja, że pójdą na 3200+ bez podnoszenia napięcia, CO WCALE NIE WYKLUCZA, ŻE ZWYKŁE NIE PÓJDĄ (vide mój własny konfig). Jest wiele zwykłaych 2500+, które nie idą bez zwiększania Vcore na 2200MHz. Taka jest prawda, bo wiem ilu kolesi musi dawać 1,7-1,85V! To są fakty, wystarczy poczytać podobne tematy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 wojs :arrow: tak patrząc na Twój konfig ten Twój Mobile się normalnie marnuje u Ciebie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Kucyk, Ty też nie czytasz dokładnie! Przeczytaj jeszcze raz zdanie: "Ja też mam wersję nie "M" i też mi śmiga z obniżonym napięciem!" Ale masz rację co do tego, że przy 1,65V pewnie wycisnąłbym i z 2400Mhz?! Kto wie 8) Pamięci mam za wolne. To jest mój główny problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachar Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Luda mam problem. Kupiłem sobie 2 dni temu bartona 2500 tylko że nie poczytałem newsów z któych wynika że bartony 2500 powzyęj 39 tygodnia mają zablokowany mnożnik. Więc mam pytanko czy barton 2600 ma odblokowany mnożnik seryjnie?? Teraz mój barton 2500@3200 działa na fsb200 ale nie moge bawić się mnożnikiem :(( ,a moje ramy są na 166 więc jest straszna kiszka. Help. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek_sz Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 próbowałeś połaczyć te mostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachar Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 próbowałeś połaczyć te mostki Nawet nie prubowałem motyw z ołówkiem tu nie wyjdzie gdyż mostki są oblaminowane więc musiałbym pierw przebić się przez tą warstwe.Na moim poprzedni Bredie(0,13)1800 wszystko było odblokowane a tu na bartonie czytałem że 2500 jest całkowicie zablokowany i tylko fsb moża się bawić .Dlatego chce się dowiedzieć czy barton 2600 jest odblokowany czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Dlaczego moge zapomniec o 200 fsb ? Ta plyta ma max 333 fsb .Za bardzo sie nie znam wiec powiedz cos wiecej o tym . Bo przy FSB 200 miałbys za duż taktowanie na PCI. Ale dalej możesz podkręcać mnożnikiem (jeśli jest odblokowany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek42 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 cinek_sz to zdjęcie to sposób odblokowania mnożnika w bartku ma się rozumieć? Jeśli więc to zrobię to mogę s<span style="color:red;">[ciach!]</span>lić procka albo coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Podlaczam sie do tematu jeśli można i prosze o odpowiedz. Jakie bede mogl dac najwieksze fsb na mojej MSi kt333 ultra 2 z prockiem B2500+M ? Z gory dzikuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek_sz Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 możesz spiepszyć proca, stracic gwaranje wszystko wyłącznie na twoją odpowiedzialność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Topic uciekl juz na droga strone wiec ponawiam pytanko. Dzieki za wyrozumialosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 zobacz do instrukcji :?: LUDZIE :!: macie napisane w instrukcji jak chol.era jakie procki i szyny obsluguja dana plyta... chyba ciezej jest napisac posta na formum (zalogowac sie, znalezc kategorie, zalozyc topic, opisac...) nmiz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> d olapy instrukcje i zobaczyc co napisali nie :?: a tutaj na co liczysz? ze krtos wezmie, przekopie w internecie i ci poda gotowa odp :/ ZLITUJCIE SIE :!: btw strzelam fsb 333 MHz :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenzoo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Witam, ja mam bartona 2500+ nie mobilnego. Idzie na 3200+ na 1.45V. Nic sie nie stanie prockowi jak bedzie hulal na obnizonym napieciu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...