Skocz do zawartości
zuli007

Skoki VCORE

Rekomendowane odpowiedzi

Od 3 dni ciesze się epoxem 8RD3I . Zauważyłem że napięca podawane przez monitor (płyta) są dziwne. Na asrocku miałem wręcz idealne. Po zmianie płyty napiecia skaczą i pogorszyły się....

Np. Vcore skacze od 1,6V do 1,65 (1,65 to nominalne dla proca)

+5 jest ok a 12 jest na poziomie 11,70. Nie wiem co jest nie tak. Zasilacz Hunt Key 400W nigdy wcześniej nie robił takiego czegoś.. A i jeszcze plyta piszczy :) dopiero jak clockgenem zjade na magistrale 66 to cichnie...

Ma ktoś na tej płycie takie jaja (lub na innej). Komp stabilnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraźniejsza twoja płyta ciągnie z lini 12V i przez to ten upadek. A jak wspomniał przedmówca napięcia się mierzy miernikiem a nie programami. Czujniki w płytach nie są najwyższych lotów i często oszukują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy wsadzic 2 baterie do plyty glownej i polonczys z procem !!!

napiecie sie uspokoji

jak nie pomoze to wsadz se akumulator do nosa i powiedz po co mi jajaecznica z bekonem

I jaki jest sens twojej wypowiedzi??

Co do skoków...

rozumiem z 1.6 do 1.65 ??

To nie są skoki, po prostu procek tyle sobie w danej chwili pobiera... I płytka tyle daje i pokazuje.. Nie zdziw się jak, np. pobierze przez jakiś czas 1,7V .. Po prostu taka płyta główna i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy wsadzic 2 baterie do plyty glownej i polonczys z procem !!!

napiecie sie uspokoji

jak nie pomoze to wsadz se akumulator do nosa i powiedz po co mi jajaecznica z bekonem

jeszcze jeden taki post i sie pogniewamy :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info peseq. Ale na innych płytach napięcie raczej było stałe i oscylowało w okolicach napięcia znamionowego.

No nic.

A Ty cisiel jak niemasz nic mądrego do napisania to może się po prostu nie wypowiadaj ? Nie wiem czy to była kpina z mojego pytania, czy okaz Twojej głupoty ale moim zdaniem forum jest po to żeby pytać a jeśli moje pytanie jest tak banalne że wszycy znają na nie odpowiedź (m.in. Ty) to może napiszesz co o tym sądzisz a nie piszesz jakieś bzdury świadczące jedynie o Twoim poziomie. Wogóle moim zdaniem nie zakłada sie loginu na forum żeby się naśmiewać z ludzi, dość nowy jesteś na tym forum...

Sorki wszystkich za część tego posta (od "no nic...").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...