^CooLeR^ Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Witam!! Własnie robie strone www i mam problem z polskimi znakami . Robiąc normalne napisy, linki itd. konwertowałem wszystko na polskie znaki i było ok. Ale teraz chce wstawic na strone napis flash (wszystko za pomocą Dreamweavera) i tam znowu są "krzaczki"a nie wiem już jak to usunąć. Bede wdzięczny z pomoc Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 sposob 1 http://www.flashzone.pl/forum/download.php...wfile&fileID=57 sposob 2 edit -> preferences -> fonts -> encodings -> ISO 8859-2 potem wpisujesz znaki z tylda (~ + literka) sposob 3 modify -> page properties -> document encoding literki uzyskujesz z altem (ALT + xxxx z numerycznej wg. tablicy konwersji ISO 8859-2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^CooLeR^ Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Dzięki, ale sposób pierwszy nie działa :/. Sposób drugi - mam kodowanie ustawione na ISO 8859-2 i nie pomaga nic z tyldą. Sposób 3 tak samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...