Stanislaw Paluch Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 szukalem, szukalem i niczego nie znalazlem na podobny temat, wiec z tad pytanko: chodzi mi o obudowe mozliwie cicha (za ok 300 PLN) - zanaczam, ze nie chce wymieniac w zasilaczu wentyla. (nie wiem jak z enlightem?) i rowniez coolera tez cichego do Athlona XP 1800 + (do 150 zeta) podkrecac tego raczej nie bede, skladam komus na zlecenie. z gory dzieks za rade. pozdrawiam Stachu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 obudowa: Enlight EN-7233 lub EN-7237 z zasialczem 300W pod PIV (cena w okolicach 320zl brutto) - obudowa niezla, zasialcz wydajny i cichutki (jak masz wiecej kasy to cos od Chiefteca) cooler: cos od Zalmana (z tych nastroszonych "wachlarzy") zerknij na strone producenta http://www.zalman.co.kr/english/intro.htm i dobierz wg gustu i ceny a takze halasu (zeby przy tym procku mogl pracowac w trybie SILENT) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ja w moijej zasilce enlighta mialem w standardzie termiostorek i dzieki temu mam automatyczna regoolacje rpm :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Jak cooler do Athlona XP1800+ to bierz Titana D5TB, za 35zł, ta sama wydajność co na Zalmanie za 150zł, a dodatkowo, masz 100% pewności, że Ci będzie pasował do obudowy, no i z montazem mnie problemów. Obudowę bierz szeroką, jak ma być cicho, to najlepiej nie montuj dodatkowych wiatraków i po sprawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Jak ma byc cicho to tylko Zolman.Posiadalem wiele cooler'ow ,ktore mienily sie cichymi,ale tylko Zolman spelnia te kryteria.......no chyba,ze lubisz bawic sie woda(tylko wtedy 150zl nie starczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Zolman, to może, ale Zalman raczej nie. Cała cisza tego wiatraka, jak użyjesz kontrolera obrotów i dasz mu niskie napięcie, ale wtedy kręci się z 1500 rpm i chłodzi znacznie gorzej. Przy maksymalnym napięciu, ryczy jak każdy inny. Po co przepłacać? Mam wiatrak od Titana, ma swoje 30 db, ale wciąż jest cichszy niż konkurencja. Jak Ci nie zależy na super niskiej temperaturze, to całkiem niezłym wyjściem jest Arctic Cooling, bo ma tylko 24 db, a kosztuje 1/3 tego co Zalman, że o Zolmanach juz nie wspomnę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Paluch Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 wielkie dzieki! traz wiem z czym isc do ludzi :P pozdrawiam Stachu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Po pierwsze przeprzszam: Oststnio mam tendencje do literowek.Chodzi mi niestety o Zalmana. Po drugie :ktos tu twierdzi,ze Zalman jest tylko cichy na LOW.Radze poczytac testy.... jesli mi nie wierzycie.Nawet na najwyzszych obrotach cala litanie cooler'ow ma za soba. Po trzecie :Zalman ma jedna z wyzszych not jesli liczyc stosunek glosnosc/wydajnosc (wylaczam tu cooler'y turbinowe praktycznie u nas niespotykane i bardzo drogie). Po czwarte: nie ulega watpliwosci ,ze jast drogi (miedzany seria 6000-140zl),ale miesci sie w zalozeniach(czyli 150zl) ps.Niech ktos sproboje zwolnic swoj wentyl na coolerze do 1500(by byl nieslyszalny jak w Zalmanie na LOW) i wtedy ocenia zalety lub wady Zalmana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...