Kolekcjoner Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Zamierzam sobie zrobic kompa .Mam stary komputer ( na strychu p200 :D ) z ramem 128 mb PC 100.Przegladalem sobie plyty glowne obslugujace takie stare ramy i znalazlem MSI MS-6330 Ver5 .Obluguje tez procesory athlon do 2600(0,13u) .Tylko ta plyta posiada chipset KT133 :? .Do plyty glownej planuje wsadzic athlona t-bred 2200+ .Zastanawiam sie czy to wogule jest warte .Czy nie lepiej kupic jakiejs innej plyty z nowszym chipsetem i nowszym ramem .Jaka byla by wydajnosc jakbym mial inna plyte glowna i nowsze ramy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Nie warto. Do SDRAMÓW jeszcze opłaca się wsadzać tylko starsze duronki fsb 100. Poza tym na KT 133 nie ma magistrali 133 tylko 100 , tylko pamiątki można na 133 postawić asynchro więc o athlonie fsb 133 i wyżej zapomnij. Jeżeli nawet wepchniesz w tą mobo athlona to straty wydajnośći będą ogromne nawet rzędu 50-60% dla najszybszych procków. Opchnij złom na allegro i lepiej kup jakąś mobo na kt 400/nforce2. Możesz też pomyśleć o SISie, ale ja osobiście nie mam do tej firmy zaufania. Ze sprego doświadczenia wiem, że płyty z tym chipsetem przysparzają najwięcej problemów nie mówiąc już o kiepskiej wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Hehe jeszcze plyty nie kupilem zastanawialem sie .Zrobie tak opche na allegro albo jakiemus frajerowi z mojej miejscowosci (duzo lamerow jest :lol: ) ramy albo caly stary komputer :) I teraz tak kupic cos na nforce 2 , czy KT600 np. Epoxa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Kolekcjoner, zmień tytuł wątku za pomocą przycisku "zmień" w swoim pierwszym poście, bo "Maly problem" jest nieregulaminowy. Cytat II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy: 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. BTW: KT400 już Ci się znudziło? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=79889 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...