Tomekk Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Mam problem bo chcę kupic kartę graficzną do 700 zł Myślę o kartach gigabyta http://www.gigabyte.pl/VGA/Products/Produc...GV-R96P128D.htm i http://www.gigabyte.pl/VGA/Products/Produc...V-R96P128DU.htm. Słyszałem też że dobry jest HIS Excalibur ATI Radeon 9600Pro Classic 128 MB DDR Doradzcie mi którą wybrać ewentualnie może być coś innego z tego przedziału cenowego. z góry dziękuję.[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 doloz sobie 40 zetow i kup w pcserwisie 9800SE@Pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekk Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 właśnie miałem 9800se@pro i po odblokowaniu potoków pojawiały się artefakty i dlatego nie chce mi się więcej w to bawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja bym kupił Gigabyte ATI Radeon9600PRO 128DDR 489.00zl z VAT tutaj http://www.netservice.pl/index.php?www=ofe...20graf#Gigabyte moim zdaniem bardzo się opłaca i będziesz miał jeszcze troche kasy na np. troche ramu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 A ja brał bym hisa :) Mam i chwale :) ale nie jest to pochwala dlatego ze mam ale dlatego ze przy zmianie ostatniej karty... mialem 2X9800se 9600xt i 9600pro ... 9800se porazka!!! jedla wogole sie nie wlanczala a 2 szachymaty... i kupa nerwow i placenie za poczte .... pozniej wzialem naraz 9600pro i xt iiii pro spokojnie podkrecil sie tak ze chodzil jak xt !!! nie wiem czy jakas wersja mi sie trafila czy co... w kazdym badzrazie his 9600pro clasic jest karta wedlug mnie godna polecenia :) (moja karta ma kosci pamieci hynix 2,8ns). Przy okazji pytanie: Czy do 9600pro powinienem dostac kupon na sciagniecie HL2 ???? znaczy czy ktos kupil i dostal ??? najlepiej taka jak moja karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 no to mowie, przeczytaj sobie watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=71699 pcserwis zaostrzyl procedury testowe i teraz masz praktycznie100% pewnosci ze dostaniesz pelni modowalnego 9800se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Przy okazji pytanie: Czy do 9600pro powinienem dostac kupon na sciagniecie HL2 ???? znaczy czy ktos kupil i dostal ??? najlepiej taka jak moja karta.Nie ma, są tylko w XT. Co do samego HISR9600PRO to polecam bo fajnie sie kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 HIS ma mniejsza wydajnosc niz Gigabyte. Nie pisze teo dlatego ze mam Gigabyta ale dlatego ze obie testowalem i HIS wypadl slabiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekk Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 a którego masz tego Hisa 400/600 czy 500/600 ??? i jakie ma on pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predetor Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 mam problem z kertą xpower |radeon 9600pro 128mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekk Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 tzn Gigabyte'a soorry :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 mam gigabyta tego z DH. taktowanie 400/600 i pamieci z tego co pamietam to 3.3 ale kreca sie bardzo ladnie na 700. His mial mniejsza wydajnosc bo tez go juz testowalismy, mimo ze taktowania chyba podobne. Ten gigabyte kreci sie bardzo ladnei na standardowym chlodzeniu i bez zadnych dodatkowych zabiegow. W wersji box ma bardzo fajna wyposazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predetor Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 czy ktos z was miał też taki problem przy instalowniu tej karty komputer jest całkiem dobry p4 2,4ghz płyta główna ASROCK GE PROHT z kartą graf. zintegrowaną SIS 651 64mb Czy to mmoże być przyczyna tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 czy ktos z was miał też taki problem przy instalowniu tej karty komputer jest całkiem dobry p4 2,4ghz płyta główna ASROCK GE PROHT z kartą graf. zintegrowaną SIS 651 64mb Czy to mmoże być przyczyna tej karty No plyta glowna to taki kręgosłup komputera ... wiec to moze byc problem albo zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 a jaki masz ten problem w ogole ? nie mozesz zainstalowac czy jak ? ja tez mialem wlasnie taki problem jak wyciagnelem 9100 i wsadzilem 9600, poprostu nie chciala sie zainstalowac, musialem system od nowa postawic bo ciagle wyskakiwala mi w 4bitach i to by bylo na tyle, sam nei wiem czemu bo w druga strone potem wszystk odzialalo ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja bym polecał jakiegos radka 9500pro. Poszukaj na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ciezko juz dostac, ponadto z modowaniem tez nie zawsze wyjdzie, a w koncu nieodblokowany 9500 i 9600 to praktycznie to samo, bo wydajnosciowo nie masakruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mody Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 A ja z takim lamerskim pytankiem... :) Czy ten radeon od gigabyte'a 9600 pro wejdzie u mnie na szyne agp 4x ? Dzieki z gory za odp. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 hmm i tu wlasnie czasem sa cuda niewida, z doswiadczenia powiem ze loteria :) bo niektore grafy na 9600 itp nie chca chodzic z niektorymi starszymi plytami. Sprawdzalem na Abicie KT7 i dziala a tam jest tylko AGPx4 wiec jesli chodzi o sama grafe to dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 wejdzie, chyba ze jakies ecsy, bo ostatnio koles mial problem z FX5700 wlasnie na ECS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Czy oplaca sie dolozyc ok 100zl i zamiast tego r9600pro gigabyte kupic fic 9500pro? Duza roznica w wydajnosci? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28275405 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 jesl iten R9500 da sie zmodowac na 9700 to tak, warto ale nie licz na to zbytnio. Fic to nei jest lider wsrod kart i zapewne pojawia sie artefakty. Ciezko teraz trafic grafe ktora po odblokowaniu da czysto obraz bez smieci. Jesli nie uda sie odblokowac to 9600pro jest lepszym moim zdaniem nabytkiem (tanszy, wykonany w lepszej technologii a co za tym idzie wydziela mniej ciepla i nie wymaga dodatkowego zasilania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Wejdzie na AGP x4, bo chyba nie było AGPx4 3.3v, tak czy siak musi być 1.5v lub uniwersalny slot 1.5/3.3v - sprawdź w instrukcji płyty. Miałem taką płytę z uniwersalnym slotem (ECS P4S5A) i chodziło zarówno Voodoo3 (3.3v) jak i Radek 9600pro (1.5v). PS FIC to jest dobra firma, tylko mało znana w Polsce, produkuje naprawdę dobre grafy i mobo, co do kart, to robi o klasę lepsze od Gecube'a, którym tu się tyle osób zachwyca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28309026 Najtaniej na Allegro :-) odemnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Wejdzie na AGP x4, bo chyba nie było AGPx4 3.3v, tak czy siak musi być 1.5v lub uniwersalny slot 1.5/3.3v - sprawdź w instrukcji płyty. Miałem taką płytę z uniwersalnym slotem (ECS P4S5A) i chodziło zarówno Voodoo3 (3.3v) jak i Radek 9600pro (1.5v). PS FIC to jest dobra firma, tylko mało znana w Polsce, produkuje naprawdę dobre grafy i mobo, co do kart, to robi o klasę lepsze od Gecube'a, którym tu się tyle osób zachwyca... Gadasz tak bo nie widziałeś Gecube R9550XT w akcji. Wyczytałeś w necie że Gecube to shit i tak paplasz. Kiedyś był shit, teraz się poprawili najwyrażniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...