Skocz do zawartości
Lagier

co polecacie do przyklejenia radiatorów na pamiątki grafiki?

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie - chciałbym przykleic radiatorki na pamięci mojego gf4 i nie wiem czym najlepiej to zrobic czy sa jakies termopasty-kleje czy cos w tym stylu???

z góry dzięki za posty i pomoc

pozdrav

Lagier

Jak bedziesz trzymal ja dlugo to proponuje klej termoprzewodzacy o jak najwiekszej przewodnosci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jezeli nie masz zbyt duzo $$ to mozesz kupic paste silikonowa, ma srednio smieszna przewodnosc ale jednak jakas jest i na kazdy wierzcholek podstawy twojego radiatora dac kropelke kropelki, bedzie sie trzymac a jak bedziesz chcial zerwac to nei bedzie wiekszego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jezeli nie masz zbyt duzo $$ to mozesz kupic paste silikonowa, ma srednio smieszna przewodnosc ale jednak jakas jest i na kazdy wierzcholek podstawy twojego radiatora dac kropelke kropelki, bedzie sie trzymac a jak bedziesz chcial zerwac to nei bedzie wiekszego problemu.

Ale jak tak spadnie ten radiatorek to upss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak tak spadnie ten radiatorek to upss

właśnie o tym myśle te na górze to spox tylko co z tymi od spodu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak w temacie - chciałbym przykleic radiatorki na pamięci mojego gf4 i nie wiem czym najlepiej to zrobic czy sa jakies termopasty-kleje czy cos w tym stylu???

...

zobacz TU niby o odklejaniu ale poszukaj moich postow (ale jestem skromny) :lol:

przede wszystkim ten z 30 Sie, 2002 0:09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze jedno apropos tej pasty czy jak zerwie te radiatory zostana jakies slady na pamieciach (jakby czasem trzeba bylo oddac na gwarancje w koncu mam jej dwa lata  :P )

no co ty siliko spoko wyczyscisz gozej z klejem-ale ma lepsze wlasciwosci termoprzewodzace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli po porstu kupowac obojetnie jaka paste termoprzewodzaca i powinno trzymac

NIE

a czytales w tym odnosniku co podalem - chyba nie

- do przewodzenia ciepla - pasta silikonowa typu H - 2 zl za tubeczke

- do klejenia zwykly silikon uniwersalny taki jak do uszczelnienia okien, szpar itp

o sposobie montazu w odnosniku ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek chyba twoj sposob jest najlepszy!! takiego tez zastosuje!!! tylko mam jeszcze jedno małe (moze lamerskie :wink: pytanko) mowiles ze na srodeczek termopasta a po brzegach silikon tylko powiedziales ze silikon dopiero jak zalozymy radiatorki na pamieci zastanawia mnie fakt gdzie ty bedziesz chcial dac ten silikon jak juz radiatory beda scisle przylegac do pamieci :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ze silikon dopiero jak zalozymy radiatorki na pamieci zastanawia mnie fakt gdzie ty bedziesz chcial dac ten silikon jak juz radiatory beda scisle przylegac do pamieci  :?

i na tym polega cala sztuka :) chodzi o to ze dajesz ten silikon z boku a nie miedzy radiator i kostke pamieci - tak zeby skleil "bok"/krawedz radiatora z "bokiem"/krawedzia kostki - rozumiesz

dla zobrazowania - jak nakitujesz masla na kromke chleba i przycisniesz ja druga kromka to maslo wylazi bokami, rozsmarowujesz je i jest na bokach obu kromek... :lol: - tak samo z tym silikonem tylko ze go nakladasz jak juz radiator przylega do kostki pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym przybil gwozdziem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym przybil gwozdziem

gwozdzie to Ty sobie wbijaj w glowe - najlepiej centralnie z przodu, tak zeby trafic miedzy platy czolowe mozgu - jak sobie rozwalisz neuroprzekazniki miedzy polkulami moze wtedy nie bedziesz pierniczyl jak potluczony

jak to nic nie da to proponuje skok na glowke z 10 pietra - moze sie polepszy - bo pogorszyc juz chyba nie da rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kisiel też by się świetnie nadawał, najlepiej truskawkowy turbo! :D

sorki facet ale jestas naprawde taki glupi czy tylko takiego udajesz ??

poco piszesz posty jak w nich i tak nie ma nic sensownego tylko jakies glupie komentarze chcesz sobie nimi licznik nabic ?? myslisz ze bedziesz przez to madjrzejszy ?

moze damy Ci nominacje do opuszczenia forum ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...